Добар подстицај

Дају до 18.000 КМ људима који покрену свој посао

  • Извор: Агенције
  • 18.11.2023. 11:35

На Програм самозапошљавања у привреди на подручју Брчко дистрикта пријавила се 141 особа и сви су прошли обуке које је организовало Одјељење за привредни развој, спорт и културу, те је у току предаја пословних планова.

Комисија задужена за оцјењивање пословних планова имаће тежак задатак, јер само 40 особа може проћи по Програму самозапошљавања у привреди због одређеног износа новчаних средстава.

"Ми очекујемо велики број пословних планова и то јако добрих, али нажалост због ограничених новчаних средстава не могу сви проћи. Наиме, особа која тек оснује своју дјелатност може добити 18.000 КМ, док особа која је током ове године већ основала дјелатност може добити 12.000 КМ", рекла је директор Завода за запошљавање Брчко дистрикта Тамара Дувњак Митровић.

Према њеним ријечима, ови програми су врло значајни и омогућавају незапосленима да покрену властиту дјелатност, поготово младима који се налазе на евиденцији незапослених, а сви они који не прођу ове године, имају прилику аплицирати сљедеће године са истим пословним плановима.


Компанија из БиХ са више од 2.000 радника обуставила производњу

Компанија из БиХ са више од 2.000 радника обуставила производњу

Дувњак Митровић наводи да се Програм самозапошљавања може односити на било коју грану привреде осим трговине и угоститељства, а највише заинтересованих је за аутолимарску и аутомеханичарску радионицу, затим произвођачи одређене врсте хране, модни дизајнер односно шивачка радионица, водоинсталери…

Укупан износ новчаних средстава за Програм самозапошљавања у привреду је 533.000 КМ, а предају пословних планова подносиоци могу извршити до 20. новембра.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.