Rast za 18 odsto

Dionice Credit Suissea danas porasle, objavili da će posuditi 50 milijardi franaka

 • Izvor: ATV
 • 16.03.2023.08:17

Cijena dionice Credit Suissea juče je u jednom trenutku potonula za čak 30 odsto, nakon što je najveći bankin kreditor, Saudi National Bank, objavio da nije više u mogućnosti pružati joj financijsku pomoć jer bi premašio zakonsko ograničenje o vlasničkom udjelu do 10 posto.

Ta banka, naime, prošle godine učestvovala je u dokapitalizaciji Credit Suissea, vrijednoj 4.2 milijarde dolara, ostvarivši pritom vlasnički udio od 9.9 odsto.

Credit Suisse je sinoć saopštio da će posuditi do 50 milijardi švajcarski franaka od Švajcarske nacionalne banke, kako bi uvjerio ulagače da ima potrebnu gotovinu za nastavak rada.

"Ova dodatna likvidnost podržala bi temeljne poslove i klijente Credit Suissea dok banka preduzima potrebne korake za restruktuisanje poslovanja, odnosno stvaranje jednostavnije i fokusiranije banke izgrađene oko potreba klijenata", rekla je banka.

Na račun ovoga, jutros je došlo do velikog skoka dionica Credit Suissea, cijena im je porasla za 18 odsto.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 22:30 Film: Veza za dvije noći (12+)

  Snježna mećava zatoči dvoje potpunih stranaca u malom stanu.

 • 00:15 Serija: Bolivar (R)

  'Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.

 • 03:00 Noćni program

  Noćni program