DWELT од данас дио АСЕЕ групе, једне од највећих европских ИТ компанија

  • 21.12.2023. 11:09

Стратешка одлука једне од највећих европских ИТ компанија у сфери производње и имплементације властитих софтверских рјешења и услуга, АСЕЕ групе, јесте да своју будућност настави са најбрже растућим стартупом DWELT-om.

Наиме, АСЕЕ група преузима већински удио у ИТ компанији DWELT која је водећа регионална софтверска компанија, специјализована за утилити сектор. 

Удруживање ове двије компаније прекретница је у еволуцији пружања услуга билингa и услуга финансијских технологија, како у југоисточној Европи, тако и у региону.

Удруживањем снага, знања, технологија, и наставком већ започетих пројеката, обје компаније ће ефикасније наставити са консолидовањем производног портфолија за своје купце, али и позиционирати групу као лидера на регионалном тржишту.

Аквизицијом, АСЕЕ јача свој портфолио у утилити сектору, телекомуникацијама као и индустријама везаним за билинг.

Овај потез у складу је са стратегијом групације о ширењу пословања и јасним циљем - својим купцима континуирано нудити најнапредније производе и услуге.

"Стефан и његов тим дијеле исту визију о томе како унаприједити дигиталну трансформацију енергетског сектора у региону. Њихово одлично познавање најновијих технолошких трендова и разумијевање утилити бизниса резултираће у креирању разноликог и напредног портфолија за билинг, смарт метеринг и услуге финансијских технологија у групи. Под једним окриљем, бићемо фокусирани на глобално ширење софтверских рјешења за утилити сектор, ширећи своје услуге и клијентелу у различитим индустријама", рекао је Пиотр Јеленски, АСЕЕ ЦЕО.

"Као дио АСЕЕ групе, DWELT производи добијају директан приступ тржишту у 23 земље широм свијета. Од иницијалне идеје, до уласка у састав једне од највећих софтверских фирми стигли смо за мање од 9 година. Циљ нам је, да за наредних пет, заједно са нашим партнерима, DWELT позиционирамо као глобално препознату фирму за софтвер у утилити области", рекао је Стефан Крнета, оснивач и директор компаније DWELT.

O DWELT-u:

Двелт је најбрже растућа компанија у БиХ која развија и унапријеђује свој јединствен технолошки производ, софтверску платформу за енергетски сектор. Њихов производ, Платформ X је флексибилан и агилан оперативни систем за utility сектор, карактерисан модерном технологијом. Ова иновативна платформа покреће дигиталну трансформацију цјелокупног енергетског сектора, оснажујући организације да се крећу ка модернизацији.

У протеклих неколико година, ДВЕЛТ је освојио значајне награде и признања:

•  Најбољи стартуп у ЦЕЕ регион на највећој технолошкој и стартуп конференцији, ПОДИМ

•  Награда за предузетничку изврсност на Deloitte PowerUp програму

•  Препознати као један од најбољих европских стартуп-ова у области зелене енергије

О АСЕЕ групи:

АСЕЕ група је једна од највећих ИТ компанија у сфери производње и имплементације властитих софтверских рјешења и услуга у региону југоисточне Европе, Турске, Шпаније, Португала, Андоре, Колумбије, Перуа, Доминиканске Републике, Словачке и Чешке Републике. Компанија нуди ИКТ рјешења за различите индустријске вертикале укључујући финансијски сектор, сектор плаћања, јавну управу и телекомуникације. Производе и услуге у оквиру сектора плаћања клијентима нуде под именом Payten. Од  октобра 2009. године, дионице Асеко Југоисточне Европе (WSE: АСЕЕЦОСЕЕ, АСЕ) су излистане на Варшавској берзи. АСЕЕ група запошљава преко 3,800 људи у 23 земље. Од 15 највећих банака југоисточне Европе, 10 су клијенти АСЕЕ.

АСЕЕ је дио Асеко (Asseco) групе, једне од топ 10 софтверских вендора у Европи, који нуде свеобухватна, властита ИТ рјешења за све секторе привреде. Властита рјешења чине више од половине укупних прихода од продаје Асеко групе. Послује у већини европских земаља, Израелу, САД-у, Африци, Јапану и Канади. Компаније Асеко групе су излистане на Варшавској берзи, ТелАвивској берзи и америчким NASDAQ Глобал Маркетс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм