ATV

"Sitnica"

Isplivali podaci: Koliko zarađuju radnici Googlea

  • Извор: Блиц
  • 01.09.2023. 14:51

Zaposleni u Googleu su među najplaćenijim u tehnološkoj industriji.

Prosječna zarada u 2022. iznosila je 279.802 dolara. Zaposleni u ovoj kompaniji mogu da ostvare i veću zaradu kada se uračunaju akcije i bonusi.

Tabela, koju je dobio "Insider", uključuje podatke koje je dobrovoljno dostavilo više od 12.000 zaposlenih u SAD za cijelu 2022. godinu.

Pokriva mnoge uloge, uključujući softverske inženjere, poslovne analitičare i prodavce.


Njemačka ubrzala priznavanje stručnih kvalifikacija: Ovo su najtraženiji radnici

Njemačka ubrzala priznavanje stručnih kvalifikacija: Ovo su najtraženiji radnici

"Insider" je analizirao cijeli skup podataka i napravio tabelu pretražujućih uloga sa podacima o platama i, tamo gdje je dostavljeno, kapitalu i bonusima.

Tabela prikazuje minimalne i maksimalne osnovne plate, kapital i bonuse za svaku ulogu.

Pored toga, sajt je napravio trakaste grafikone koji prikazuju najveće osnovne plate koje svaka uloga može da ostvari, kao i uloge u Googleu koje imaju najveće osnovne plate, kapital i bonuse.

Grafikoni su zasnovani na maksimalnoj osnovnoj plati, kapitalu i vrijednostima bonusa koji su dostavljeni za svaku ulogu.

Googleov kapital se daje zaposlenima u obliku ograničenih dionica, što može značajno povećati njihovu ukupnu naknadu. Nisu svi zaposleni dostavili podatke o kapitalu i bonusima.


Njemačka ponovo povećava satnice

Njemačka ponovo povećava satnice

Podaci se uzimaju samo za zaposlene sa punim radnim vremenom u SAD. Podaci takođe ne uključuju plate zaposlenih u Alphabet's Other Bets, kao što su Vaimo i Verili.

Zaposleni koji su duže radili u kompaniji i radili na višem nivou obično su imali veće plate.

Najplaćeniji softverski inženjer u podacima je prijavio da je zaposleni na nivou 7 koji je imao osnovnu platu od 718.000 dolara.

Većina softverskih inženjera na listu prijavila je zaradu između 100.000 i 375.000 dolara.

"Pružamo vrhunsku kompenzaciju našoj radnoj snazi, u vidu plata, kapitala, odsustva i niza beneficija", rekao je Tamani Jaiasing, portparol Googlea.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: