Тежак ударац

Један од највећих произвођача алкохолних пића прогласио стечај

  • Извор: Б92
  • 16.01.2024. 09:55

Њемачки произвођач пића, један од већих произвођача алкохолних пића у Европи, мора покренути стечај.

То је тежак ударац за традиционалну дестилерију Алтенбург (Thüringrn), јавља МДР. Између осталог, произвођач, најпознатији по својим алкохолним пићима, морао је 20. децембра да поднесе захтјев за стечај на окружном суду у Гери.

Деветоро погинулих у превртању аутобуса

Деветоро погинулих у превртању аутобуса

Према ријечима стечајног управника Ролфа Ромбаха, укупна економска ситуација и високи трошкови енергије су главни узроци стечаја. Рад дестилерије за сада ће се наставити без ограничења. Према Ромбаху, до краја године ће се развити нове стратегије за стабилизацију традиционалне компаније.

Како је у децембру најавио стечајни управник, садашњих 30 радника компаније већ је примило плату за новембар и наставља с радом. Међутим, будућност радника у новој години остаје нејасна.

Саобраћајка у Бочцу, аутомобил завршио на крову

Саобраћајка у Бочцу, аутомобил завршио на крову

Према властитим подацима компанија је основана 1948. године. На свом врхунцу дестилерија је запошљавала до 65 људи. Преко 120 производа извози се у више од 20 земаља. С годишњом производњом од око 30 милиона боца, Алтенбургер је један од већих произвођача алкохолних пића у Њемачкој и Европи, преноси Феникс магазин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)