Težak udarac

Jedan od najvećih proizvođača alkoholnih pića proglasio stečaj

  • Izvor: B92
  • 16.01.2024. 09:55

Njemački proizvođač pića, jedan od većih proizvođača alkoholnih pića u Еvropi, mora pokrenuti stečaj.

To je težak udarac za tradicionalnu destileriju Altenburg (Thüringrn), javlja MDR. Između ostalog, proizvođač, najpoznatiji po svojim alkoholnim pićima, morao je 20. decembra da podnese zahtjev za stečaj na okružnom sudu u Geri.

Devetoro poginulih u prevrtanju autobusa

Devetoro poginulih u prevrtanju autobusa

Prema riječima stečajnog upravnika Rolfa Rombaha, ukupna ekonomska situacija i visoki troškovi energije su glavni uzroci stečaja. Rad destilerije za sada će se nastaviti bez ograničenja. Prema Rombahu, do kraja godine će se razviti nove strategije za stabilizaciju tradicionalne kompanije.

Kako je u decembru najavio stečajni upravnik, sadašnjih 30 radnika kompanije već je primilo platu za novembar i nastavlja s radom. Međutim, budućnost radnika u novoj godini ostaje nejasna.

Saobraćajka u Bočcu, automobil završio na krovu

Saobraćajka u Bočcu, automobil završio na krovu

Prema vlastitim podacima kompanija je osnovana 1948. godine. Na svom vrhuncu destilerija je zapošljavala do 65 ljudi. Preko 120 proizvoda izvozi se u više od 20 zemalja. S godišnjom proizvodnjom od oko 30 miliona boca, Altenburger je jedan od većih proizvođača alkoholnih pića u Njemačkoj i Еvropi, prenosi Feniks magazin.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: