Инвестиција вриједна 100 милиона

Када ће Бихаћ добити аеродром

  • Извор: Радио Сарајево
  • 12.02.2024. 08:58

Вишемилионска капитална инвестиција све чешћа је тема разговора у Унско-санском кантону.

Прича о изградњи новог аеродрома који би, преко Бихаћа, овај дио БиХ требао повезати с остатком свијета свој епилог би требала добити 2027. године. Прибављање документације је убрзано, а Крајишници нестрпљиви.

Јачање економије, привлачење туриста и повезивање с остатком свијета прича је која би кроз само неколико година могла заживјети у Бихаћу. Током протекле године убрзано се радило на прибављању потребне документације и експропријације земљишта, па су предвиђања позитивна.


Невјероватан податак: Ова општина у БиХ има чак 150 милионера

Невјероватан податак: Ова општина у БиХ има чак 150 милионера

"Претприпремна фаза је најсложенија. Можемо сада рећи да смо 70 посто тог посла одрадили. Послије ње долази фаза изградње, која је планирана да траје максимално до 30 мјесеци и трећа фаза је стављање у употребу те инфраструктуре, за шта је потребно до 60 дана", наводи Анел Хаџић, директор ЈП Аеродром Бихаћ.

Уз помоћ виших нивоа власти, вишемилионска инвестиција је, према ријечима градоначелника Бихаћа Елведина Седића (ПОМАК), на добром путу, цифре нису недостижне, а помоћ се очекује и од страних инвеститора.

"Драго ми је да смо и на том пољу напредовали, да имамо конкретне интересе инвеститора из иностранства који виде своју шансу не само у пројекту аеродрома него и другим пројектима уско везаним за аеродром попут хотелских смјештаја и тржних центара који би се градили у непосредној близини", истиче Седић.

Позитивном епилогу највише се радују грађани. Нарочито они чије породице су ван граница Босне и Херцеговине. Кажу, можда ће тако добити прилику да чешће и лакше виђају дјецу.


Гогановић: Војни рок неће бити тема у БиХ

Гогановић: Војни рок неће бити тема у БиХ

"То је одлична идеја да се повежемо, да имамо комуникацију с остатком свијета, да брже долазе људи из дијаспоре, али и разни туристи. У сваком случају, једна позитивна прича".

"Треба нам да нам дјеца могу долазити. Ваљда ће некада бити".

"Вјерујем да ће то бити у скоријој будућности јер знамо колико наших људи живи вани, било би добро да се то у скоријој будућности коначно ријеши", само су неки од коментара грађана.

Осим промоције природних љепота и једноставнијег доласка туриста из цијелог свијета, постојање аеродрома у Бихаћу осигурало би и десетине радних мјеста.

У овај пројекат требало би бити уложено више од 100 милиона марака, а уколико све буде ишло по плану, први авиони би из града на Уни могли полетјети већ 2027. године, пише "Радио Сарајево".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)