Од Бугарске до Велике Британије

Колико кошта квадрат стана по градовима Европе?

  • 13.11.2023. 13:36

У неким градовима Европе за квадрат стана цијена иде и до 13.000 евра.

У Минхену, једном од најпопуларнијих градова у Њемачкој, купци су за стан у новоградњи прошле године морали да плате у просјеку 10.500 евра по квадрату, док је у француској престоници Паризу, једном од најромантичнијих градова, са 13.000 евра био скупљи.

Туристички комплекс Бусија поприма своје прве обрисе

Туристички комплекс Бусија поприма своје прве обрисе

Нешто јефтинији су Лондон, Осло и Франкфурт, гдје просјечна цијена квадрата износи 8.400 евра. У Амстердаму, граду који је све популарнија дестинација за живот, квадратни метар био је 7.600 евра, а у Kопенхагену 7.300 евра.

У Хамбургу, граду који је шести по величини у Европској унији, купци су плаћали 6.900 евра, а у Берлину за 400 евра мање, односно 6.500 за квадрат стамбеног простора.

Шок у Вестминстеру! Камерон се враћа у политику

Шок у Вестминстеру! Камерон се враћа у политику

Са друге стране, Бугарска је земља која привлачи све већи број страних инвеститора и купаца некретнина због своје приступачности, љепоте природе и разноврсних могућности. 

Зато су у бугарским градовима Варна и Бургас најповољније некретнине, гдје је нови стан у просјеку могао да се купи за 900 евра по квадрату, јавља Биф.рс.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.