Suša u Semberiji

Lazarević: Gradonačelnik Petrović da proglasi vanredno stanje

  • Извор: АТВ
  • 20.08.2022. 19:30

Ako ne proglasi vanredno stanje zbog suše u Semberiji koja je napravila ogromnu štetu u poljoprivredi, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, biće krivično odgovoran, poruka je iz GO SNSD-a Bijeljina.

Gradoančelnik Petrović jedini može zakonski da proglasi vanredno stanje i tako obezbijedi sredstva za pomoć poljoprivrednicima, kažu u SNSD-u. 

„Po članu 41 odluku o proglašenju vanredne sitaucije na prijedlog štaba. Onda da uputi zahtjev Vladi Republike Srpske“ izjavaio je Zlatan Lazarević, odbornik SNSD u Skupštini grada Bijeljina i direktor Agrarnog fonda

Gradoančelnik Petrović se izvlači iz cijele situacije. On bi tri miliona koja su prebačena iz Kompenzacionog u bijeljinski Agrarni fond, za infrastuktutu u selima, potrošio na sanaciju šteta od suše. 

„Zašto se nije udostojio i kaže evo ljudi prebačeno je tri miliona, pozove poljoprivredna udruženja i kaže džhajde da vidimo kako ćemo ubalžiti ove posljedice zta sušu“, rekao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

SNSD će odlučno spriječiti svaki pokušaj Petrovićeve manipulacije poljoprivrednicima, poruka  je Gradskog odbora ove stranke. Semberskim poljoprivrednicima, osim Petrovića, pokušavaju da manipulišu i politički krugovi koji njime upravljaju, kažu u SNSD Bijeljina. 

„Jasno je da je okosnica mentora kamapnje opozicije Republici Srpskoj identifikovala Semberiju kao moguće plodno tlo za uticja na javno mnjenje birača urpavo u sektoru poljoprivrede. Taj korov koji siju neće se primiti u našoj semberskoj zemlji“, rekao je Vladimir Lazić, predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina.

Opredjeljenje Vlade Srpske i Ministarstva poljoprivrede je nastavak ulaganja u poljoprivredu ovog kraja, jer je Semberija okosnica poljoprivredne proizvodnje u Srpskoj, kaže Dragan Knežević, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini. 

„Želim da demantujem da Vlada ne misli o poljoprivrednicima i poljoprivrednicima u Semberiji koji su okosnica poljoprivrede u Srpkoj. U posljednje četiri godine u Semberiju je uloženih više od 115 miliona maraka“, istakao je Dragan Knežević, poslanik SNSD u NSRS.

Dok Vlada i Ministarstvo poljoprivrede ulažu i pomažu, gradonačelnik Petrović je, kažu u SNSD-u, zbog svog nerada u narodu zaradio neslavnu titutlu - najgoreg prvog čovjeka grada Bijeljina.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.