Ilon Mask

Maskove fabrike gube milijarde dolara

  • Извор: Агенције
  • 24.06.2022. 08:59

Tesline nove fabrike u Njemačkoj i Teksasu gube "milijarde dolara".

To je rekao izvršni direktor američkog proizvođača električnih automobila Ilon Mask, istakavši visoke troškove, skromnu proizvodnju i probleme u lancu snabdijevanja.

Teslina gigafabrika u Grinhajdeu u blizini Berlina, prvi je njegov pogon u Evropi, a fabrika u Ostinu otvorena je u aprilu ove godine.

Ti pogoni "trenutno gutaju puno novca", rekao je Mask u intervjuu za klub obožavatelja Teslinih automobila u Silicijumskoj dolini, ukazavši na visoke troškove, skromnu proizvodnju i probleme u lancima snabdijevanja automobilske industrije, prenosi "Poslovni dnevnik".

"Trenutno sam fokusiran na održavanje poslovanja kako bi se radnicima isplaćivale plate i kako kompanija ne bi bankrotirala", rekao je Mask.

Visoki troškovi pokretanja proizvodnje u novim fabrikama uobičajena su pojava, ali Tesla ima problema i u pogonu u Šangaju, zbog lokdauna koji je po Masku izazvao ogromne teškoće u proizvodnji.

Šef Tesle nedavno je najavio ukidanje radnih mjesta, upozorivši u više navrata i da očekuje pad aktivnosti u svjetskoj ekonomiji.

Tesla će u narednim mjesecima ukinuti tri do 3,5 odsto radnih mjesta, potvrdio je Mask u ponedjeljak, dodavši da će ukinuti desetinu radnih mjesta u odjeljenjima projektovanja i razvoja.

Kompanija je na početku godine zapošljavala nešto manje od 100.000 radnika.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок