Ниске плате

Медицинске сестре масовно дају отказ у Швајцарској

  • Извор: Агенције
  • 29.11.2023. 08:48

У Швајцарској сваког мјесеца скоро 300 медицинских сестара да отказ, углавном због лоших услова за рад, што представља велики изазов за швајцарске болнице, пише портал Свисинфо.

Медицинске сестре као разлоге за напуштање посла, између осталог, наводе стрес, ниске плате и немогућност усклађивања приватног и професионалног живота.

Истраживања показују да 36 одсто младих медицинских сестара старости између 20 и 24 године напусти професију током првих неколико година на послу.

Супруга свештеника који је погинуо - Видјела сам Немању крвавог и прикљештеног

Супруга свештеника који је погинуо - Видјела сам Немању крвавог и прикљештеног

- Не могу да замислим да будем на овом послу за пет година ако наставимо овим темпом. Често размишљам о промјени посла. Све моје колеге размишљају о промјени посла, а одласци су редовни – рекла је једна медицинска сестра која је желела да остане анонимна.

Иако је ово занимање и даље популарно у Швајцарској, у тој земљи је упражњено скоро 7.000 радних мјеста за медицинске сестре, наводи поменути портал.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм