Kraj ere

Mekdonalds se zatvara u njemačkom gradu, nakon 46 godina

  • Извор: Агенције
  • 08.02.2023. 06:00

Bila je to senzacija: 1977. godine u gradu Oldenburgu (Donja Saksonija) otvorena je jedna od prvih sjevernonemačkih podružnica Mekdonaldsa.

Sada se ta poslovnica zauvijek zatvara, javljaju nemački mediji.

Danas restorana brze hrane ima gotovo na svakom koraku, pogotovo u većim gradovima. Ali u 70-im godinama restorani brze hrane su bili apsolutna novost na tržištu.

Druga lokacija nije bila moguća

Kako bi jeli u poslovnici Mekdonaldsa koja je otvorena 16. aprila 1977. u Oldenburgu, hiljade ljudi je prevalilo dug put. Ali upravo na tom mjestu uskoro će doći kraj vrućem pomfritu i slasnim hamburgerima.

Kako pišu njemački mediji, poslovnica koja se nalazi u Langen Straße u Oldenburgu zatvara se 26. marta, prenosi Feniks magazin.

Razlog zatvaranja je nedostatak prostora. Procesi pripreme i sve veći broj proizvoda više se nisu mogli realizovati u malom prostoru u centru grada. Zbog zaštite od požara, širenje nije dolazilo u obzir.

Pronalaženje alternativnih prostora u centru Oldenburga takođe je bilo neuspješno. Ili veličina prostora nije odgovarala, ili nije bilo mogućnosti zbog dobavljača ili su gradske vlasti jednostavno rekle “ne” na iznesene prijedloge, prenosi Fenix magazin.

Kraj ere duge 46 godina

Ovo označava kraj jedne ere nakon 46 godina, pišu njemački mediji. Poslovnica u Oldenburgu bila je predvodnik za cijelu sjevernu Njemačku.

Prva evropska podružnica ikad otvorena je u Amsterdamu 1971. godine, nakon čega su u sjevernoj Njemačkoj uslijedili Hamburg i Oldenburg.

Podružnice Mekdonaldsa u gradovima poput Hanovera i Bremena pojavile su se mnogo kasnije.

Kako navode njemački mediji, procenjuje se da je oko 34 miliona gostiju usluženo u Oldenburgu od otvaranja 1977. godine.

Svi zaposleni podružnice na Langen Straße trebalo bi da mogu da nastave rad na drugim lokacijama.


Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.