Потврђено

Моћни шеик купио ланац хотела на Хвару

  • Извор: Агенције
  • 22.11.2023. 16:35

ЦПИ Проперти Груп објавила је да је постигла договор о продаји 100 одсто дионица фирми Сунчани Хвар Некретнине д.о.о. и Сунчани Хвар д.д., које посједују и управљају хотелима Сунчани Хвар, јединственим портфељом ресорта на острву Хвару у Хрватској.

Купац је Еагле Хилс, инвеститор и девелопер у области некретнина и угоститељства са сједиштем у Абу Дабију, објавили су из групације ЦПИ.

Сунчани Хвар најважнија је острвска и укупно хотелска компанија за Хвар и Сплитско-далматинску жупанију, али и хрватски туризам у цјелини.

У портфељу фирме је неколико хотела, камп, плажни клубови и објекти. Дневно може смјестити око двије хиљаде туриста, а запошљава око 700 сталних и сезонских радника, преноси 24сата.хр.

Према неслужбеним подацима, за куповину су издвојили око 220 милиона евра, чиме су настојали смањити повећи дуг настао неспретним аквизицијама.

Додик: Додатних пет милиона евра за набавку мађарских машина и опреме

Додик: Додатних пет милиона евра за набавку мађарских машина и опреме

Власник фирме Еагле Хилс, са сједиштем у Абу Дабију, је предузетник Мухамед Алабар. Управо је он стајао иза договора с покојним загребачким градоначелником Миланом Бандићем о "Загребачком Манхетну“.

У биографији је имао свјетски познате пројекте унутар фирме Емар Пропертис као што су Бурј Калифа и Дубаи Мол. Градио је и Београд на води па је Бандић тако покушао изнова осмислити "Нови Загреб“.

Алабар послује свуда у свијету. Отворио је фирме које имају руднике и данас је један од најмоћнијих људи у том послу на Блиском истоку. Његове фирме и даље се баве градњом, а тренутно послује у 14 земаља, међу којима су Индија, Мароко, Србија и Турска.

Ивица Мишковић шетао у близини вртића, дошао и у редакцију хрватског портала

Ивица Мишковић шетао у близини вртића, дошао и у редакцију хрватског портала

Ипак, за његове пројекте везале су се и бројне афере, али и кривичне пријаве у Индији и Пакистану. Због спорости пројекта у Србији својевремено је реаговао и предсједник Србије Александар Вучић.

За саму трансакцију за Сунчани Хвар тренутно се чека одобрење хрватске антимонополске агенције.

"ЦПИ Група и даље биљежи снажан интерес улагача за хотеле јер су се туризам и пословна путовања у потпуности опоравили од периода ковида. Сигурни смо да ће Еагле Хилс допринијети наставку успјеха Хвара као пожељне туристичке дестинације", поручио је кратко директор ЦПИ Хотелса Јан Кратина.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм