Кориговали цијене

Мушкарци за шишање дају чак 43 КМ

  • Извор: Глас Српске
  • 17.10.2023. 13:52

У појединим фризерским салонима у Републици Српској дошло је до новог скока цијена услуга па тако мушко шишање сада кошта и до вртоглаве 43 марке.

Да су цијене у фризерским салонима махом кориговане потврдила је за “Глас Српске” и предсједница Занатско-предузетничке коморе регије Бањалука Жана Арсић, истичући да су цијене репроматеријала у односу на прошлу годину веће од 20 до 30 одсто.

"Ако су добављачи одређених брендова подигли цијене и фризери који са тим брендовима раде морали су да прате тај тренд поскупљења и дизали су цијене од десет до 12 одсто“, рекла је Арсићева.

Истакла је да цијене шишања прате те издатке, али и трошкове изнајмљивања простора.

"Фризери који плаћају високе кирије имају и више цијене шишања па се тако мушко шишање у просјеку креће од 12 до 25 КМ, зависно од салона. За женско шишање са прањем косе потребно је издвојити од 25 марака па навише“, казала је Арсићева. 

Додала је да поскупљења нису утицала на број клијената у салонима.

Колико бораца има право на јединствени мјесечни додатак

Колико бораца има право на јединствени мјесечни додатак

"Више је сам одлив грађана из Српске у иностранство умањио број клијената у салонима него што су људи одустали да долазе на фризуру због виших цијена“, рекла је Арсићева.

Власник салона “Делија Барбер” и едукатор Мирза Делић каже да у њиховом салону сваки фризер има различиту цијену шишања.

"Цијена се креће од 25 до 43 КМ и до краја године неће ићи горе. Кризе нема, наши термини су константно попуњени и не само да није дошло до пада броја клијената, него се он напротив и повећао“, казао је Делић.

Цијене опреме коју они користе, како каже, нису много скочиле, међутим до робе је нешто теже доћи него лани, али не знају разлог зашто је то тако.

У једном бијељинском фризерском салону, такође, су повећали цијене.

"Као што су цијене свега отишле горе на тржишту тако смо и сами били приморани кориговати цјеновнике. Цијене мушког шишања су са прошлогодишњих десет марака скочиле на 15 КМ“, казали су у тамошњем салону.

Марко Панић из Бијељине каже да је поскупљење од 50 одсто чисти безобразлук.

"Лани сам се шишао за десет марака што је било прихватљиво поскупљење са осам КМ, с обзиром на инфлацију. Међутим, сада је цијена отишла на 15 КМ, а фризери као објашњење наводе поскупљење репроматеријала, што не разумијем, јер маказе и машиница сигурно могу трајати по неколико година уз добро одржавање“, казао је Панић.

Помодарство

Извршна директорица Удружења за заштиту потрошача “Дон” из Приједора Муриса Марић каже да су превисоке цијене мушког шишања чисто претјеривање.

"То је помодарство и нема никакве везе са реалношћу, али ни праћењем било каквог пораста цијена. Цијене струје се нису мијењале и фризери немају никакав разлог да толико повећавају цијене својих услуга. Осим тога, ријетки су фризери у нашој земљи који иду на обуке те користе толико скупе препарате“, рекла је Марићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: