Poskupljuje gorivo

Nakon lijepih vijesti stiže "šamar" za vozače

  • Извор: УНА ТВ
  • 14.07.2023. 17:00

Nakon što je vozače u cijeloj BiH obradovala najava da bi moglo doći do pojeftinjenja troškova registracije, uslijedio je šamar, jer će uslijediti novi udar na njihove džepove.

Naime, na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj u narednim danima doći će do povećanja cijena naftnih derivata u visini od 0,05 do 0,10 KM po litri u zavisnosti od regije.

Prema riječima predsjedavajućeg u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori Republike Srpske Đorđa Savića, proteklih mjesec dana na tržištu je bio konstantan rast rafinerijskih cijena, koje se još uvijek nisu odrazile na maloprodajne cijene na benzinskim stanicama.


Još jedna dobra vijest za vozače iz BiH

Još jedna dobra vijest za vozače iz BiH

“Pritisnuti visokim ulaznim cijenama, maloprodajni distributeri naftnih derivata primorani su da povećaju cijene u visini od 0,05 do 0,10 KM/l u zavisnosti od regije”, kazao je Savić.

Uzrok poskupljenja je, istakao je on, rast cijena derivata na svjetskom tržištu, koji je prouzrokovan smanjenjem proizvodnje od strane Rusije i Saudijske Arabije, kao i sezonski efekat koji je doveo do povećanja potražnje za naftnim derivatima u Evropi piše "Una".

Podsjećamo, ranije u petak je najavljeno da bi od naredne godine registracija vozila mogla biti jeftinija. Više o tome na OVOM LINKU.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм