Агенција за безбједност хране БиХ

Наложена инспекција у БиХ због Кока-Коле

  • Извор: Агенције
  • 08.11.2023. 08:00

Након што се у Хрватској појавила информација о тровању неколико грађана усљед конзумације одређених напитака, а како преносе хрватски медији компанија Кока-Кола потврдила да је у 'једном, изолованом случају тровање повезано са стакленом флашицом Ромеркуеле Емоушн Блубери Помегранате 330 ml', Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине наложила је инспекцију.

Из Агенције за безбједност хране БиХ за Рапорт су казали да су у вези с овим случајем упознати путем медијских извјештаја, али да о томе немају званичних обавјештења.

Због мјера предострожности Агенција је наложила инспекцијски надзор у цијелој БиХ у вези с овим случајем.

Из Кока-Коле се огласили о сумњама на тровање

Из Кока-Коле се огласили о сумњама на тровање

"Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине за сада није обавијештена, нити из једног службеног извора информација, о дистрибуцији потенцијално опасног безалкохолног пића на босанскохерцеговачко тршиште. Још увијек није на располагању званично очитовање надлежних органа Хрватске, у складу са сазнањима Агенције. Као мјеру предострожности, извршили смо обавјештавање надлежних инспекцијских органа, који директно надзиру субјекте у пословању с храном и врше одговарајуће провјере", навели су за Рапорт из Агенције за безбједност хране БиХ.

Компанија Кока-Кола ХБЦ Србија саопштила је да се вода која је повезана са случајем тровања у Хрватској не налази у портфолију те компаније на српском тржишту.

Драма у Хрватској: Три случаја тровања Кока-Колом, полиција истражује

Драма у Хрватској: Три случаја тровања Кока-Колом, полиција истражује

Након што су се друштвеним мрежама прошириле поруке у којима се упозоравају грађани Хрватске да не конзумирају сокове и воде које производи Кока-Кола, јер узрокују оштећење једњака и желуца, у Клиничко-болничком центру Ријека потврђен је случај тровања.

Случај су потврдили и из ријечке полиције.

Огласила се и хрватска Кока-Кола и потврдила да је један случај повезан са њиховим пићем Ромеркуеле у стакленој флашици од 330 милилитара.

Случај тровања водом из флашице у Хрватској није први, претходила су му још најмање два за која је јавност сазнала, пренијели су хрватски медији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: