20.000 квадрата

Посао за 200 радника: БиХ добија фабрику вриједну 23 милиона КМ

  • Извор: Агенције
  • 12.12.2023. 17:44

У пословној зони Ратковац у Цазину свечано је озваничен почетак радова на изградњи објекта аустријске фабрике "Аста".

Нови пословни објекат простираће се на 20.000 метара квадратних, а укупна површина коју је купио аустријски инвеститор у пословној зони је 50.000 метара квадратних.

Како је то саопштио и Нермин Огрешевић, градоначелник Цазина, у протекле три године прикупљена је сва потребна документација и израђени планови за реализацију овог значајног пројекта, иако је компанија већ одавно почела са радом и сада запошљава око 50 радника, а са завршетком новог објекта запошљаваће између двије и три стотине радника.

То значи, да би ускоро могло посао да добије и око 200 нових радника.

"Сматрам да је ово инвестиција која није битна само за Цазин и Крајину, већ и за цијелу БиХ јер пројекат ових размјера нисмо овдје забиљежили већ неколико деценија", написао је Огрешевић путем свог Фејсбука.


Неки радници у БиХ би могли добити и више од 2.500 КМ

Неки радници у БиХ би могли добити и више од 2.500 КМ

Компанија "Аста" је врло значајна компанија у својој енергетској области и бави се производњом специјалних компоненти од пљоснатог бакра које се користе у електро енергетском сектору и њихово тржиште се односи на простор цијеле ЕУ и шире.

"Овакви пројекти, када се реализирају, мијењају све. Нису у питању само нова радна мјеста већ и начин рада ове компаније која размишља о енергији и њихова производња и иновације су усмјерени управо на тај начин па ће и наши студенти и ученици средњих струковних школа овдје имати прилику учити, напредовати и развијати своје вјештине", додао је Огрешевић.

Како је раније саопштено, "АСТА Енерџи Трансмишн Компонентс ГмбХ" посредством своје филијале "АСТА Босниа" д.о.о. планира инвестирати више од 23 милиона КМ у овај пројекат.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!