Predstavnici Vlade poručili

"Nadamo se da Arselor Mital neće otpuštati radnike"

  • 11.06.2019. 13:46

Predstavnici Vlade Republike Srpske su, na današnjem sastanku, izrazili očekivanje da će kompanija "Arselor Mital" odustati od najavljene odluke o otpuštanju radnika, koja je veoma štetna i za grad Prijedor, i za Srpsku, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Srpske.

Na sastanku je dogovoreno da će Poreska uprava Republike Srpske u najkraćem roku, zajedno sa preduzećem "Arselor Mital" iz Prijedora, izvršiti analizu i primjenu pozitivnih propisa Srpske koji se odnose na obračun poreza radi ubrzanog rješavanja otvorenih pitanja u vezi sa poslovanjem ovog privrednog društva. 

Svi učesnici sastanka, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar finansija Srpske Zora Vidović, direktor Poreske uprave Goran Maričić, predstavnici privrednog društva "Arselor Mital" Prijedor, predsjednik Sindikata ovog društva, te direktor Rudnika željezne rude (RŽR) "Ljubija" Prijedor Stanko Vujković izrazili su želju i volju da, konstruktivnim dijalogom, pronađu rješenje svih otvorenih pitanja. 

Rečeno je i da je Vlada Republike Srpske posvetila maksimalnu pažnju i uložila maksimalan napor da bi ubrzala rješavanje svih otvorenih pitanja, te da je krajnji cilj obezbjeđenje rudarskih aktivnosti, proizvodnje i perspektive života za ljude, kako u Prijedoru, tako i u cijeloj Republici Srpskoj. 

Naglašeno je da sve aktivnosti moraju biti vođene u skladu sa zakonima Republike Srpske i na transparentan i konkurentan način.