Iznenađujuće

Programeri video igara otkrili koliko zarađuju

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 09.12.2021. 16:08

Mnogi su primijetili da su plate u gejming industriji znatno manje od onih koje se isplaćuju u tradicionalnom tehnološkom sektoru.

Programeri video igara su na Twitteru, pod hashtagom #GameDevPaidMe, podijelili podatke o tome koliko zarađuju, piše "Russia Today".

Radnici iz različitih sektora gejming industrije i iz raznih studija kao što su Bungie, Activision Blizzard, Riot Games i Ubisoft otkrili su svoje plate i kako su one rasle tokom godina.

Mnogi su primijetili razlike u platama, a neki od njih zarađuju znatno više na istim ili sličnim pozicijama.

Kao što se i očekivalo, najveće plate isplaćuju se u zemljama poput SAD i Kanade, gdje pozicije na početnom nivou nude 20 do 40 hiljada dolara godišnje, a radnici srednjeg nivoa mogu očekivati od 80 do 120 hiljada dolara godišnje. 

Međutim, druge zemlje mogu ponuditi znatno manju platu za iste pozicije, a zaposleni iz srednjeg noivoa u zemljama poput Meksika dobijaju samo oko 30 hiljada dolara godišnje, prenosi "Jutarnji.hr".

Iskusniji programeri zarađuju najviše, između 100 hiljada i 140 hiljada dolara godišnje. Neki od njih zarađuju više od 200.000 dolara godišnje.

Neki poznatiji programeri takođe su otkrili svoju platu, a među njima i developer igre Fallout - Džoš Sojer.

Mnogi su primijetili da su plate u gejming industriji, posebno za programerske pozicije, znatno manje od onih koje se isplaćuju u tradicionalnom tehnološkom sektoru. Programer koji radi za Demonware, uslugu za Call of Duty, istakao je da je mogao da zarađuje "daleko više" da nije bilo njegove ljubavi prema video igrama.

Hashtag #GameDevPaidMe je pokrenut još 2020. godine, a slični trendovi pojavili su se i u drugim industrijama. Uprkos tome, mnogi smatraju da se razlike u platama i dalje pojavljuju u čitavoj industriji.

Korisnici se nadaju da će ovakva transparentnost podstaći poslodavce da svojim radnicima ponude pravedne plate u čitavoj industriji.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.