Boško Radić

"Protest u Semberiji težak trenutak za svakog seljaka“

  • Извор: АТВ
  • 07.04.2023. 13:16

Protest poljoprivrednika u Semberiji je težak trenutak za svakog seljaka, posebno za one koji su stvarali Republiku Srpsku, poručio je predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Sela Semberije Boško Radić.

"Krivo mi je što su došli ljudi iz FBiH da ovo podrže“, rekao je Radić.

Radić je naglasio da problem prema pravilniku ne postoji.

On je dodao da ako onaj koji je dijelio koncesije nije uradio nešto po zakonu treba da se kažnjava ali ne može se ruši Ministarstvo poljoprivrede sa ljudima iz FBiH.

Radić kaže da su tačne činjenice da je hrana skuplja, da postoji problem sa plavim dizelom i uvozom mesa ali ističe da je to problem koji su dužne da rješavaju institucije BiH.

"Ne možete očekivati od ministra koji je na funkciji tek dva mjeseca da riješi probleme koji su nagomilani od prije“, rekao je Radić. 

Radić je rekao i da je na ulici sreo predsjednika Udruženja poljoprivrednika FBiH Nedžada Biću i da ga je pitao da li bi poljoprivrednici iz Srpske mogli da protestuju u Sarajevu i da ruše federalno ministartsvo poljoprivrede.

"Mene federalno ministarstvo poljoprivrede ne interesuje. Ja sam Srpsku stvarao i sa takvim ljudima ne želim da učestvujem na protestima“, rekao je Radić.

Marinković za ATV: Ne podržavamo protest poljoprivrednika u Semberiji

Marinković za ATV: Ne podržavamo protest poljoprivrednika u Semberiji


Тагови: