Агенција за надзор над тржиштем БиХ

Са тржишта БиХ повучено 339 комада роштиља на чврсто гориво

  • Извор: СРНА
  • 01.11.2023. 18:15

Са тржишта БиХ повучено је девет модела роштиља на чврсто гориво, у количини од 339 комада, од чега је седам модела у количини од 82 комада уништено, објавила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ.

Од јуна до октобра агенције и тржишне инспекције Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта извршиле су 17 инспекцијских контрола које су се заснивале на административној провјери упутства за употребу, те ознака и информација на производу, визуелној контроли производа и лабораторијском испитивању узорака.

Укупно је контролисано девет модела роштиља, од којих су код свих утврђене неусклађености, а оне су се односиле на недостатак ручки на решеткама роштиља, деформације и пукотине на компонентама које угрожавају употребу и безбједност.

Додик најавио веће плате и пензије: Залагаћу се за минималац од 1.050 марака

Додик најавио веће плате и пензије: Залагаћу се за минималац од 1.050 марака

Код свих модела дубина одјељка за гориво је премала, на производима нема прописаних упозорења и пиктограма, те упутства за употребу која не садрже све потребне информације или уопште нису приложена уз производе.

"Иако ниједан од контролисаних производа не представља озбиљан ризик за потрошаче, на основу резултата надзора може се закључити да усклађеност роштиља на чврста горива на тржишту БиХ није задовољавајућа", истичу из Агенције.

Из Агенције скрећу пажњу произвођачима, увозницима и дистрибутерима роштиља на чврста горива да су дужни обезбиједити да ови производи испуњавају све захтјеве прописане у Закону о општој безбједности производа. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм