Direktor trebinjske područne Privredne komore

Savić: Podići svijest građana o kupovini domaćih proizvoda

  • Извор: СРНА
  • 11.08.2023. 08:21

Promocija proizvoda "Naše je bolje", na kojoj će se tradicionalno predstaviti poljoprivredni proizvođači iz Hercegovine, biće održana 19. avgusta, na slavu grada Trebinja - Preobraženje s ciljem podizanja svijesti građana o značaju kupovine domaćih proizvoda, izjavio je direktor trebinjske područne Privredne komore Veselin Savić.

Savić je istakao da kupovina domaćih proizvoda pozitivno utiče na razvoj cjelokupne privrede, navodeći da je nedovoljno razvijena svijest građana o tome, pa se Privredna komora Republike Srpske i resorno Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske trude ovakvim promocijama i aktivnostima da to promijene.

"Cilj tog projekta je podrška domaćoj proizvodnji, na kojoj treba da počiva naša privreda, koju želimo da ojačamo", rekao je Savić i dodao da će prvenstveno biti predstavljeni poljoprivredni, prehrambeni i kozmetički proizvodi domaćih privrednih subjekata.

Mačka se kotila na grani: Vatrogasci intervenisali

Mačka se kotila na grani: Vatrogasci intervenisali

On je istakao da je ta tradicionalna akcija Privredne komore Republike Srpske, koja se realizuje i širom Srpske, značajna da bi imali što više domaćih proizvođača koji su sposobni da proizvedu kavalitetne i zdrave proizvode, koji su nerijetko i jeftiniji zbog manjih troškova transporta.

Prema njegovim riječima, situacije poput epidemije virusa korona ili situacije u Ukrajini su pokazale da je izuzetno važno da imate domaću proizvodnju i da ste što manje zavisni kao ekonomija od spoljašnjih dobavljača.

Šmitova sujeta blokirala projekte

Šmitova sujeta blokirala projekte

"Posebno je prerađivačka industrija važna, da što više stvari možemo kod nas proizvesti i da tako umanjujemo trgovinski debalans, da bi se smanjio uvoz", rekao je Savić.

Promocija "Naše je bolje - proizvedeno u Srpskoj" biće održana u Dučićevoj ulici od 10 do 14 časova.

Doktorica na porodu

Doktorica na porodu "odrubila” bebi glavu pa porodicu nagovarala da je kremiraju


Пратите нас и путем Вибера