Popisuju zahtjeve

Klijentima Sberbanke će biti isplaćena svaka marka

  • Извор: АТВ
  • 01.03.2022. 16:29

Predsjednik Uprave Sberbanke u Republici Srpskoj Aleksandar Kesić rekao je da depoziti građana u Sberbanci iznose 270 miliona, a banka na računima u Centralnoj banci ima 320 miliona što znači da će sve ijedna marka klijentima biti isplaćena.

Od petka je povećan zahtjev za isplatama stanovništvu, tokom vikenda se pojavile informacije o dešavanjima o sestrinskim bankama u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, a juče je eskalirao problem, ogromni redovi i zahtjevi za isplatom novca, naveli su iz Sberbanke.

Kako kažu, nastali su i problemi oko inostranog plaćanja. 

Ističu da je na njihovu molbu Vlada Srpske reagovala promptno i da su banci dali maksimalnu pomoć. 

Napominju da u ovih 48 sati popisuju zahtjeve klijenata i da odobravaju dnevni limit za podizanje novca od 1.000 KM ili 3.000 KM u roku od tri dana da bi se do petka sve moglo realizovati.

Dodaju da klijenti banke neće biti ugroženi i da se plaćanje karticom odvija normalno.

"Agencija za bankarstvo Republike Srpske pokrenula je postupak restrukturisanja Sberbanke, koji počinje danas. U toku tog postupka, odnosno narednih 48 časova, Banka će raditi izmijenjenim režimom, a poslije toga punim kapacitetom", naveli su iz banke

Juče je saopšteno da Vlada Republike Srpske preuzima Sberbanku u Srpskoj, i to sa osnivačkim kapitalom od 15 miliona KM,

Istakli su da će ova banka nastaviti normalno da funkcioniše, ali pod drugim nazivom.

Тагови: