Милорад Додик

"Српска сигурно неће банкротирати"

  • Извор: СРНА
  • 11.11.2023. 13:12

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да Српска сигурно неће банкротирати већ ће своје обавезе редовно измиривати.

Наводи о банкроту Српске, према оцијени Додика, смишљени су од опозиције и "бајних мислилаца" којима је главна идеја како скинути Додика, али да ће се он, све док га бира народ, борити за најбоље интересе тог народа.

Додик је подсјетио да се прича о томе како ће Република Српска пропасти слуша годинама, али се доказало да то није тачно.

"Нико не каже да је данас лагано и да све тече мед и млијеко, није нимало лако, тешко је, наравно. И на глобалној сцсени је, али то нико неће рећи од опозиције осим вас што то примјећујете. Они ће рећи шта нас брига, нама је важно овд‌је. Ми не можемо да будемо изоловани, али не јаучемо због тога. Прије ће банкротирати Њемачка него Српска, без обзира колико ће њима бити ово смијешно", рекао је Додик.

Додик: Политички муслимани ће срушити БиХ

Додик: Политички муслимани ће срушити БиХ

Он је додао да је јутрос имао разговор са једним њемачким бизнисменом који покушава да експлоатира своје производе из Њемачке, те тражи начин начина да у Српској изгради нову фабрику.

"Кад је тако лоше у Српској, зашто они долазе, мени то стварно није јасно", пита Додик.

Додик је упитао и како је могуће да се не примијети податак да је Република Српска најмање задужена земља у региону, да је њена задуженост 34 одсто, а покривеност увоза око 80 одсто, а домаћи производ око 15 милијарди КМ.

Додик је навео да се већ сада резервишу средства да прије Божића идуће године буде исплаћена пензија.

Он каже да је задатак наводних стручњака, који сад нешто причају о свему томе, да а изазивају нестабилност.

"Мислим да је најбоља мјера стање народа. Народ у то не вјерује. Ако ми редовно исплаћујемо пензије и плате, а то чинимо редовно, о каквом банркоту је ријеч? Банкротирале су неке земље, али Српска неће сигурно", закључио је Додик. 

ДОДИК: СПРЕМАН САМ ДА САСЛУШАМ АРГУМЕНТЕ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је спреман да саслуша аргументе који се односе на његов приједлог да најнижа плата буде 1.050 КМ и да ће се о томе разговарати са послодавцима.

"Нико не каже да послодавци нису у праву ако кажу да је то велика цијена, али исто тако не могу ни да кажу да ми нисмо у праву ако желимо да повећамо и осигурамо бољи стандард", рекао је Додик Срни.

Додик је објаснио да је његов приједлог био да сви заједно покушају учинити напор да се подигну плате у Српској како би се одржала воља људи да овд‌је остану и да рдае.

"То је главна идеја, нико није рекао да се неће уважити став и позиција самих послодаваца, тако да ћемо са њима свакако разговарати", рекао је Додик Срни.

Кошарац: Нема кретања ка ЕУ без одласка странаца из институција

Кошарац: Нема кретања ка ЕУ без одласка странаца из институција

Додик је додао да то ништа није "преко кољена", да не значи ако је он предложио да је све дефинитивно.

"Спреман сам да саслушам аргументе и за и против, спреман сам да саслушам аргументе који говоре и за већу цијену минималног рада и за нижу цијену од тих 1.050 КМ", нагласио је Додик.

Он је навео да данас није лако бити власник фирме гд‌је ради 500 људи и обезбјеђивати им плате, те истакао како тим људима треба бити захвалан за напоре које чине овд‌је.

"Свакоме од њих се радујем, али и покушавам да имамо неку друштвену јавну одговорност према чињеници да овд‌је треба одржати радна мјеста и побјећи из зачараног круга неког да не кажем социјалног ропства у којем радника мора да ради за минималне услове. Ако је то морало у вријеме транзиције, сада би требало да сви више поведемо рачуна о статусу радника", рекао је Додик.

Он је указао и на одговорност радника за посао који ради и одговорност према радном мјесту.

"Живимо у сложеном конгломерату који се зове БиХ, која је неуспјешна, не дарује никакве бенефите да се у њима успјешно бавите пословима. Једина која се бави подршком раду, пословима и предузетништу је Српска и она је за то надлежна. Зато морамо да водимо дијалог", закључио је Додик. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)