Састанак са Југовићем

Шулић: Позиционирати ски-центар "Равна планина" на мапу понуде Српске

  • Извор: СРНА
  • 16.12.2023. 18:28

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је да ће Влада подржати пројекат изградње гондоле Пале-Јахорине како би Ски-центар "Равна планина" био позициониран на мапу туристичке понуде Српске.

Шулић је након састанка са начелником општине Пале Бошком Југовићем и власником Ски-центра "Равна планина" Вељком Голијанином рекао новинарима да су разговарали о почетку зимске туристичке сезоне и о изградњи гондоле, истакавши да је Равна планина много напредовала када је ријеч о смјештајним капацитетима и инфраструктури.

"Изградња гондоле је нешто што би заокружило цијелу туристичку причу овог мјеста", истакао је Шулић и додао да би њена изградња додатно позиционирала и Јахорину и Равну планину и на регионалном, али и свјетском нивоу.

Кошарац: ЕУ сателит спољне политике САД

Кошарац: ЕУ сателит спољне политике САД

Министар је нагласио да су Влада, град Источно Сарајево и општина Пале спремни да подрже овај пројекат, подсјетивши да је предсједник Републике Српске Милорад Додик иницирао многе пројекте који се односе на туризам и да полако добијају обрисе.

Шулић је током посјете Ски-центру "Равна планина" рекао како има информацију да је на овој планини у припреми изградња хотела који ћи имати конгресне сале, што ће значити да ће мјесто бити посјећено током цијеле године, те додао да се тренутно гради апартманско насеље и при томе је похвалио то што је задржан планински начин градње.

Начелник општине Пале Југовић истакао је да ова локална заједница постаје туристички респектабилан центар и да Ски-центар "Равна планина" добија све више на значају.

Ово су најбогатији људи у БиХ

Ово су најбогатији људи у БиХ

Он је навео да Равна планина има одличне услове за такмичарски трке, те да је општина почела интензивно да помаже инфраструктурне пројекте који су везани за овај центар.

Југовић је истакао да је Вељко Голијанин био визионар када је са својом породичном фирмом планирао изградњу гондоле и да се то може видјети данас када се погледа какав је ски-центар изграђен. "Данас смо сагледали чињенице шта треба даље радити", рекао је Југовић.

Југовић је појаснио да би наставак изградње гондоле био са већом постојећом трасом, документацијом и од језера које се налазе на врху Равне планине до гондоле "Новак Ђоковић" на Јахорини.

Узаврело у СДС: Савић и Перић питају се зашто их градоначелник Бијељине напада

Узаврело у СДС: Савић и Перић питају се зашто их градоначелник Бијељине напада

Према његовим ријечима, њен завршетак значио би за Сарајевско-романисјку регију и Републику Српску, јер је битно да се овај дио Равне планине позиционира као туристичка дестинација која ће привући велики број туриста.

Власник Ски-центра "Равна планина" Вељко Голијанин каже да спремно дочекују зимску туристичку сезону, те да су направили велике количине снијега које ће у наредним данима распоредити по стази.

Он је додао да овај Центар организује прославу Нове године, а од ове године у понуди имају и смјештајне капацитете, 100 апартмана од којих је већина резервисана. 

Пратите нас и путем Вибера