Predsjednik Udruženja unije poslodavaca Srpske

Trivić: Protesti poljoprivrednika nemaju smisla

  • Извор: РТРС
  • 07.04.2023. 12:55

Protestovovati zbog naplaćivanja poreza ili "slabijih" podsticaja od strane poljoprivrednika nemaju smisla s obzirom da je poljoprivredni budžet u Srpskoj značajno veći ove godine, rekao je za RTRS predsjednik Udruženja unije poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić.

Istakao je da je poljoprivredni budžet skoro 180 miliona KM, dok je budžet za podsticaje u privredi 30 miliona KM.

"Ne smijemo zaboraviti da je privreda napravila taj budžet za poljoprivrednike. Mi nemamo ništa nemamo protiv da poljoprivreda ima podsticaje. Nije prirodno da onaj ko je proizveo taj novac ima manje podsticaja za tehnolški razvoj”, naveo je Trivić.

Istakao je da podsticaji u poljoprivredi idu i do 40 odsto u odnosu na investicije, dok je u privredi to od 20 do 25 odsto.

“Nije normalno da neko može poslovati, a ne plaćati porez. Pogotovo u situaciji kada postoje potrebe budžeta i kada svi trebamo biti ravnopravni. Prema tome, poljoprivrednici ne trebaju i ne mogu biti izuzetak. Oni imaju značajnu pomoć države”, zaključio je Trivić.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм