Списак

У ових 15 маркета појефтињују намирнице

  • Извор: Мондо.рс
  • 26.09.2023. 13:40

Министар трговине и туризма Републике Српске, Денис Шулић појаснио је у којим трговачким ланцима ће грађани моћи пронаћи производе по нижим цијенама.

Шулић је за "Мондо" набројао 15 трговачких ланаца који учествују у кампањи “Друштвено одговорни”.

“Маркети који су се међу првима придружили кампањи су Зоки комерц, Оногошт, Тржница, Ђурић, Кошута, Фруkта Трејд, Центрум Трејд, маркет Теа, Зворничанка, Павер маркети. Након њих, придружили су се Тропик, Бинго, Робот и Инекс”, рекао је Шулић.

Шулић каже да данас већ постоји 20-ак производа који ће од 9. октобра бити снижени, али да списак није коначан.


Цвијановић: Ако постоји суверенитет, показати га на дјелу

Цвијановић: Ако постоји суверенитет, показати га на дјелу

“Дио производа ће бити са нула посто марже. Не улазим сад у то колика је била маржа трговца и произвођача. На неким поризводима продајна маржа је била 1,20, а сада ће бити 0,79 КМ. За паштету је била 1,17 а сада ће бити 0,58 КМ. Она зависи од производа до производа. Појефтињење се креће од 0,20 пфенинга до марку или марку и по. Зависи и од количине производа”, рекао је за "Мондо".

Шулић је јуче открио да ће се на списку снижених производа у Српској наћи тиролска кобасица, мајонеза, зачини, пилећа паштета, као и детерџенти за суђе одређених произвођача.

Министар трговине и туризма је крајем маја представницима трговачких ланаца изнио приједлог за друштвено одговорно пословање, тачније пласирање појединих производа по нижим цијенама у малопродајним објектима у Републици Српској.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина