Премијер

Вишковић: Биће предложен модел сарадње "Космоса" и "Орла" са Владом Србије

  • Извор: СРНА
  • 07.02.2024. 15:59

Премијер Републике Српске Радован Вишковић оцијенио је да компаније "Космос", Ваздухопловни завод "Орао" и Фабрика специјалних мотора на Палама у будућности не могу пословати, а да нису наслоњене на Србију, па ће заједничка међувладина комисија предложити модел даље сарадње ових предузећа и Владе Србије.

Вишковић је напоменуо да је Влада на ранијој сједници донијела одлуку да до краја године продужи реструктурисање бањалучког предузећа "Космос", које је било ограничено до краја прошле године.

"Имамо разговоре и за `Космос`, и за Ваздухопловни завод `Орао`, и за Фабрику специјалних мотора на Палама", рекао је Вишковић новинарима у Добоју.

Он је навео да је формирана заједничка међувладина комисија са Владом Србије, која ће све анализирати и предложити модел даље сарадње између ових компанија и Владе Србије.


Милановић: Турудић је пробисвјет, Пленковић терориста и диктатор

Милановић: Турудић је пробисвјет, Пленковић терориста и диктатор

"Мислим да ове компаније у будућем периоду не могу пословати, а да нису наслоњене на Србију јер су и у бившем систему биле основане као подршка неким активностима које ради Србија и Војска Србије", додао је Вишковић.

Он је додао да је Српска отворена за сарадњу и са другима.

"Највише бих волио да те компаније имају захтјеве и од других, али у овом моменту имамо захтјеве из Србије и то пратимо и донијећемо најбољу одлуку и за запослене у тим компанијама и за Републику Српску, али и пратећи оно што је став Владе Србије", нагласио је Вишковић.

Он је оцијенио да је то прави пут сарадње и развоја било које компаније у БиХ, па и компанија из Републике Српске. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина