Занат

Владан дневно заради и до 200 КМ: Открио шта додатно наплаћује

  • Извор: Мондо.рс
  • 03.03.2024. 19:53

"Сваки је занат златан" једна је од српских пословица, а цијене кречења у Србији, али и цијелом региону, иду у прилог овој мисли.

Молер Владан Станковић из Јагодине открио је за "Мондо" колико новца је потребно да се издвоји само да би се платио рад мајстора.

Такође је за овај портал навео колико кошта пружање молерских услуга у Аустрији.

"Глетовање са кречењем наплаћујем три евра по квадрату ако се користи бијела боја приликом кречења. Ако се кречи у другој боји онда је цијена од 3,3 до 3,5 евра. Напомињем да се наведене цијене односе само на мој рад, значи, у цијену није урачунат материјал", започео је разговор Станковић. 


У БиХ стижу два циклона: Објављена прогноза за наредне дане

У БиХ стижу два циклона: Објављена прогноза за наредне дане

Објаснио је да само кречење у белој боји по квадрату кошта 1,2 евра, а ако се неко одлучи за неку другу боју, онда је цијена 1,5 евра.

"Морам да напоменем да су другачије цијене уколико се користи техника, као на примјер техника сахара. То је нешто ново и постоји око десет техника, а цијена се креће од шест до осам евра. Кречење фасаде је скупље и кошта 10 евра", казао је саговорник портала "Мондо". 

Станковић је испричао и колико траје кречење стана од око 50 квадрата.

Објаснио је и како се рачуна површина коју је потребно окречити за наведену квадратуру стана.

"Два мајстора окрече поменуту квадратуру стана за један дан, наравно уколико се кречи бијелом бојом. Иначе, стан од 50 квадрата има око 165 квадрата кречења. Површина кречења се рачуна тако што се квадратура стана помножи са 3,3. Некад може да буде мања или већа површина, то зависи од стана", навео је Станковић.


Хорор на прослави рођендана: Бацио флашу с бензином и запалио дјевојчицу

Хорор на прослави рођендана: Бацио флашу с бензином и запалио дјевојчицу

Кречење стана од 50 квадрата са глетовањем у боји која није бијела кошта најмање око 540 евра. Само кречење у бијелој боји кошта око 198 евра.

Колико молер заради у Аустрији?

Он је испричао да је прије Нове године радио у Бечу као молер. Навео је да је зарађивао 11 евра по сату и да је радио 10 сати дневно.

Истакао је да је имао двије паузе по пола сата и да оне нису биле плаћене. Према ријечима Станковића, у Бечу је дневно зарађивао 99 евра (скоро 200 КМ). 


Овим знаковима ће у марту све ићи глатко, посебно финансије

Овим знаковима ће у марту све ићи глатко, посебно финансије

"Важно је да кажем да сам поред тога имао и плаћен стан и све рачуне који су се односили на њега. Кречио сам само станове у Бечу. Што се тиче зараде, ја мање, више исто зарадим док кречим у Србији и Аустрији, али је само кречење у Аустрији скупље него код нас зато што власник стана плаћа више мајстора али и газду који нас запосли", казао је. 

Владан Станковић је навео и који клијенти су захтјевнији, они у Србији или у Аустрији.

"Захтевнији су људи у Србији. Код нас баш мора да се пази како се ради и рад мора да буде далеко квалитетнији него у Аустрији. Кад се глетује код нас након тога зидови морају да буду скроз равни, док у Аустрији није тако. То важи и за кречење. Код нас након кречења зидови морају да буду глатки. У Аустрији није тако. Ми смо педантнији", закључио је разговор за поменути портал молер Владан Станковић из Јагодине.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.