Радован Вишковић

Врата Српске за привреднике увијек отворена

  • Извор: СРНА
  • 29.03.2024. 22:41

Премијер Републике Српске Радован Вишковић захвалио је вечерас у име Владе свим привредницима Српске и истакао да је поносан да је раст прихода прошле године био око осам одсто у односу на 2022. годину, а добити за 15 одсто.

"Желимо да заједно идемо напријед и креирамо привредни амбијент Српске на обострано задовољство, а све у интересу грађана Републике и опстанка наших људи на овим просторима", рекао је Вишковић је у обраћању на манифестацији "Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2023. годину".

Он је истакао да Српска има добре привредника и да су врата Владе Српске за њих отворена.

"Ми имамо исти циљ. Ми смо једна страна. Ви стварате вишак вриједности и будућност ове земље. Поносан сам на вас и чињеницу да Српска сада има највећи број запослених од свог настанка", рекао је Вишковић.

"Млијекопродукт" најуспјешније велико привредно друштво, погледајте и остале награђене

Он је честитао награђенима и поручио да је сигуран да ће им то бити подстицај за даљи рад.

"Није данас лако пословати, али има нешто што нас краси, а то је да смо научили да живимо и радимо у кризна времена", рекао је Вишковић.

Он је навео да је почетком ове године дошло до пада извоза, те истакао да на то мора бити стављен акценат у наредном периоду, као и да се помогне да би се заштитило свако радно мјесто.

Вишковић је навео да је Закон о подстицајима у привреди Српске у позитивном смислу допринио константном повећању плата.

"Лани смо по том основу издвојили око 16,5 милиона КМ за преко 1.000 привредних субјеката, а чиме је обухваћено више од 40.000 радника у Српској", подсјетио је Вишковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм