IRB

Vrhovac: Austrijski privrednici zainteresovani za ulaganje u Srpsku

  • Извор: СРНА
  • 31.03.2023. 11:16

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske Dražen Vrhovac tokom boravka u Beču imao je tri sastanka sa austrijskim privrednicima, koji su pokazali veliko interesovanje za ulaganje u Republiku Srpsku.

Vrhovac je tokom sastanaka kojim je prisustvovao šef Predstavništva Republike Srpske u Beču Mladen Filipović predstavio austrijskim privrednicima investicione profile Srpske i njene 64 opštine, te ih upoznao sa aktivnostima koje IRB sprovodi na polju privlačenja stranih investicija.

"Ovo je naša druga posjeta Beču. Izuzetno sam zadovoljan ovim sastancima, ali i ishodom prošlogodišnjih susreta koji su rezultirali konstantnim pozivima i interesovanjem iz Austrije, kao i dolaskom jedne austrijske kompanije na pregovore u Prijedor. Mnoge privrednike smo, u skladu sa afinitetima za ulaganje, spojili sa predstavnicima naših lokalnih zajednica", rekao je Vrhovac.

Tokom sastanaka bilo je riječi i o međunarodnom privrednom forumu, koji će IRB Republike Srpske organizovati na jesen u Banjaluci, a za koji su do sada interesovanje, osim austrijskih, pokazali i investitori iz Italije, Mađarske i Ruske Federacije, saopšteno je iz IRB-a.

Vrhovac je tokom dvodnevne posjete Beču, na poziv ambasadora BiH pri OEBS-u Siniše Bencuna, prisustvovao i prijemu u Muzeju vojne istorije za više od 150 zvanica iz diplomatske zajednice u austrijskoj prijestonici.

Prijem je uslijedio nakon što je održana zatvarajuća plenarna sjednica u okviru četvoromjesečnog predsjedavanja BiH Forumom za bezbjednosnu saradnju (FSC) u okviru OEBS sa sjedištem u Beču.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином