Predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH

Vuković: Korupcija ugrožava privatni sektor

  • 05.12.2018. 12:14

Predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković izjavio je danas u Sarajevu da je privatni sektor najugroženiji kada je riječ o poslovnom integritetu, etici u poslovanju i koruptivnom ponašanju, te da je cilj upoznati kompanije šta dobijaju primjenjujući odgovarajuće etičke standarde u poslovanju.

"Svi smo svjesni da je Međunarodna konvencija za borbu protiv korupcije predvidjela i borbu protiv korupcije u privatnom sektoru, povećanje etičnosti u poslovanju, te je naš cilj da upoznamo cijeli komorni sistem o tome", istakao je Vuković. 

On je naglasio da će povećavanje etičkih standarda i poslovnog integriteta dovesti do veće konkurentnosti i izlaznosti na spoljna tržišta. 

"Upoznavajući naše preduzetnike šta dobijaju kada sami zaustave korupciju stvaramo mogućnost da svi imaju jednaku šansu poslovanja na tržištu BiH, ali i van granica BiH", rekao je novinarima Vuković. 

Pomoćnik direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinacije borbe protiv korupcije BiH Vladica Babić izjavio je da je cilj dati uputstva za dobijanje međunarodnog sertifikata 37.000, kako bi svi oni koji u narednom periodu budu aplicirali na javne tendere za državne institucije koje sprovode javne nabavke, mogli da dobiju taj sertifikat. 

"To je jedan unifikovan sertifikat u čitavoj EU koji sada pokušavamo da uvedemo u sve naše firme, kako bi mogli aplicirati ravnopravno sa bilo kojim evropskim preduzećima", pojasnio je Babić.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм