Između Bratunca i Ljubovije

Vulin i Mitrović sutra otvaraju most "Bratoljub"

  • Izvor: Srna
  • 27.11.2021.09:56

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH Vojin Mitrović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sutra će svečano otvoriti novoizgrađeni most na Drini "Bratoljub", između Bratunca i Ljubovije, zajednički granični prelaz i carinski terminal BiH i Srbije.

Mitrović je Srni rekao da je predviđeno da most bude otvoren sutra u 11.00 časova.

"Predviđeno je da Vulin i ja u nedjelju svečnim presijecanjem vrpce otvorimo most `Bratoljub`", naveo je Mitrović.

Završetak gradnje mosta "Bratoljub", koju je prethodni saziv Savjeta ministara blokrao, bila je jedna od prvih odluka predsjedavajućeg sadašnjeg saziva Savjeta ministara Zorana Tegeltije.

Izgradnja "Bratoljuba", čija je dužina 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je 13 miliona evra.

Kod mosta preko Drine početkom aprila prošle godine počela je izgradnja graničnog prelaza čBRAiji je investitor Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Ti radovi, čija je vrijednost 14,5 miliona KM, završeni su prije skoro dva mjeseca, obavljen je tehnički prijem i pribavljene su sve dozvole i potpisani sporazumi za početak rada graničnog prelaza.

Novi granični prelaz biće zajednička lokacija carinskih i policijskih organa BiH i Srbije.

Biće to međunarodni granični prelaz prvog reda na kojem će biti dozvoljen i promet robe koja podliježe inspekcijskom nadzoru.

Prelaz će imati tri ulazne i tri izlazne trake, te traku za bicikliste.