SVAKOG RADNOG DANA U 14:15

Serija Zakletva: Dani sreće za Rejhan i Emira, a za Masal dolaze dani puni tišine

  • 05.07.2021. 12:56

Ove sedmice u seriji „Zakletva“ dolazi do novih obrta. Sve se vrti oko sreće i poleta u kojem se sada nalaze Rejhan i Emir. I događaji će se nizati kao "pred buru".

Rejhan odlazi u svoj rodni grad, na selo, ali  to nije rekla Emiru. On se pravi kako mu to nije bitno, ali je uveče nazove, praveći se da je zove usputno. Ujutru je već na njenim vratima. U međuvremenu, Lejla odlazi pomoći svom prijatelju Taciju. Nažalost policija ih otkriva i Kemal joj se nađe kao pomoć. Dani na selu za Emira i Rejhan prepuni su sreće, uživaju i zabavljaju se, naročito Emir. Zato mu Rejhan zadaje poslove u kojima je potrebna muška snaga. Onda se brinu o njenoj dadilji i sve među njima liči na porodični život. S druge strane na Kemalova vrata dolazi policija. Oni će nastojati da saznaju nešto o Lejli, međutim Kemal će opet pomoći Lejli i policiji saopštiti da je sve vrijeme bila s njim. Shvativši da nije dobro da Lejla bude i dalje Masalina dadilja, njih dvoje krenu u potragu njezinoj zamjeni. Kad pomisle da su našli savršenu kandidatkinju, otkriće nešto što će dodatno zakomplikovati situaciju sa kojom su već suočeni. Masal veoma teško podnosi Lejlin odlazak i zbog toga je svaki potez za Kemala i Lejlu ključan.

Koliko je trajala sreća između dvoje zaljubljenih u Rejhaninom selu?

Emir pronalazi Rejhanin dnevnik. Uspjeva da pročita da se Rejhan udala za njega na molbu njegovog oca. Postaje veoma radoznao, ali to će biti jedino što uspjeva da pročita. U Kemalovu kuću dolazi “lažna dadilja” i svima je jasno da je Lejlin posao u kući završen. No prepreku stavlja Masalino odbijaje dadilje. Emir odlazi sa sela, ali nešto ga vuče nazad. Vraća se i izmišlja kako je propustio let.

Još jedan događaj će pokrenuti nove lavine. Hikemtu se stanje pogoršava, a njegovom napadu svjedoči sluškinja, međutim on zahtjeva da sve ostane u tajnosti. Tuga zbog Lejlinog odlaska vraća Masal u njen “svijet tišine”.

I šta je to dovoljno da poruši kule koje se tek grade? Da li će Emir pročitati još nešto iz dnevnika, što bi moglo zatresti kulu sreće koja se gradi? Da li će se Hikmetova “tajna otkriti”? Do kada će Masal ćutati?

Serija “ Zakletva” svakog radnog dana u 14 časova i 15 minuta.

GLUMCI: Özge Yaz, Gökberk Demirci, Can Verel, Munise Özlem, Berkant Müftüler, Gül Arcan Gürses

SCENARISTA: Nazmiye Ylmaz

Тагови: