Основна школа "Свети Сава“

Без мобилних телефона за вријеме трајања наставе у Новом Граду

  • Извор: СРНА
  • 02.10.2023. 09:13

Мобилни телефони и паметни уређаји забрањени су током трајање наставе у Основној школи "Свети Сава" у Новом Граду, рекла је директор школе Милана Тодић.

"Одлуком је забрањено кориштење мобилних телефона и других паметних уређаја и за наставнике, за вријеме трајања часа, осим у сврху реализације васпитно-образовног процеса", навела је Тодића.

Одлуком, која је донесена на приједлог Наставничког вијећа, ученицима је забрањено да користе мобилне телефоне и паметне уређаје од почетка првог до краја посљедњег часа.

Скупљи паркинг у Бањалуци

Скупљи паркинг у Бањалуци

Тодићева каже да су прошле школске године у овој школи двије наставнице забраниле употребу мобилних телефона у својим одјељењима те развиле одређене механизме функционисања унутар одјељењских заједница.

"Као исход, навеле су развој комуникацијских вјештина и интензивније дружење што нам је било довољно да се одлучимо на доношење овакве одлуке. У доба масовне дигитализације, само нас жива ријеч може одржати сабране и усмјерене једне на друге", каже Тодићева.

Директор Основне школе "Драган Вујановић" у Сводни код Новог Града Марина Буразор рекла је да је и у овој школи забрањена употреба мобилних телефона за вријеме трајања наставе.

Осумњичени за убиство инспектора већ осуђиван, на слободи чекао правоснажност пресуде

Осумњичени за убиство инспектора већ осуђиван, на слободи чекао правоснажност пресуде

Директор Основне школе "Бранко Ћопић" у Доњим Агићима Мара Ћулибрк каже да је на Наставничком вијећу договорено да ученици ове школе не користе мобилне телефоне осим да би се јавили родитељима по завршетку наставе.

Директор Основне школе "Вука Караџић" у Новом Граду Татјана Вујановић рекла је да је планирано да у наредном периоду Наставничко вијеће предложи одлуку о забрани кориштења мобилних телефона за вријеме трајања наставе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина