Bijeljina

Bolnica Sveti Vračevi: Pacijent preminuo od posljedica neizlječivog malignog oboljenja

  • Извор: АТВ
  • 12.06.2023. 17:34

U ATV-ovoj centralnoj informativnoj emisiji, 6. juna objavljen je prilog o pacijentu koji je preminuo u bolnici „Sveti Vračevi“, zbog, kako tvrdi medicinska sestra zaposlena u ovoj ustanovi, pogrešne terapije koja mu je data.

Na našu adresu stigao je demanti iz bolnice, u kojem je potvrđeno da je pacijent preminuo, ali kako tvrde, od posljedica neizlječivog malignog oboljenja, a ne negiraju da je medicinska sestra Vedrana Stevanović zaposlena kod njih.

U demantiju se navodi i da iza „napada na bolnicu“ stoje razni moćnici iz Bijeljine i Banjaluke, te insinuiraju da smo i mi ti koji „ucjenjuju“ bolnicu, odnosno prvog čovjeka ove bolnice, Zlatka Maksimovića. Gospodin Maksimović jako dobro zna ko je glavni urednik informativnog programa ATV-a, a još bolje zna da se mi takvim stvarima ne bavimo.

Indikativno je da nam se nakon nekoliko priloga o radu ove bolnice, javilo više zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa raznim informacijama vezanim za njeno poslovanje. Svakako, mi ćemo tragom dobijenih informacija nastaviti da se bavimo svojim poslom i nastaviti da objektivno izvještavamo javnost.

Stigle su do nas i nezvanične informacije da su upravo ovaj demanti zaposleni u bolnici morali da dijele na svojim društvenim mrežama.

U skladu sa Zakonom, demanti prenosimo u potpunosti:

„Izjava medicinske sestre Vedrane Stevanović da je pacijentu dat pogrešan lijek u našoj ustanovi je potpuna neistina. Menadžment bolnice, kao i zaposleni koji su učestvovali u liječenju pacijenta stoje iza toga da su ispoštovane sve medicinske procedure u toku liječenja. Za ove tvrdnje postoji jasna medicinska dokumentacija. Radi se o pacijentu koji je u novembru 2022. godine, u našoj ustanovi, nažalost,  preminuo od posljedica neizlječivog malignog oboljenja, o čemu je upoznata i porodica pacijenta.

Načelnik odjeljenja na kojem je pacijent liječen je u kontaktu sa članovima porodice, koji su naveli da je imenovana medicinska sestra u više navrata vršila pritisak na njih nagovarajući ih da pokrenu razne postupke protiv naše ustanove.

Izražavamo sumnju da je neko u ovom slučaju zloupotrebio sagovornicu, medicinsku sestru Vedranu Stevanović, koja je na dužem bolovanju zbog psihijatrijskog liječenja.

Podsjećamo, svi napadi na bijeljinsku bolnicu su krenuli kada je jedan umišljenji moćnik, u saradnji sa još nekim sličnim njemu iz Bijeljine i Banjaluke, tražio uslugu da neadekvatnu medicinsku sestru, koja je sa njim u srodstvu, postavimo za glavnu sestru odjeljenja.

Menadžment i zaposleni bijeljinske bolnice na ucjene nisu pristajali,  niti će pristajati, jer struka i znanje moraju biti iznad svega!“

Пратите нас и путем Вибера