Бранимир Којић

Дјеца у Сребреници клањају током наставе

  • Извор: СРНА
  • 14.03.2024. 19:59

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је да има сазнања да ученици бошњачке националности током наставе у "Првој основној школи" у Сребреници пуштају на телефону тон исламске молитве, а затим почну да клањају, што је, како каже, за сваку осуду и надлежни треба да реагују.

"Данас се ово десило на часу енглеског језика, а у понедјељак на часу физике, што је изазвало узнемирење родитеља дјеце српске националности", рекао је Којић Срни.

Он је оцијенио да највећу одговорност за ово сноси наставник вјеронауке, али и руководство школе које, како каже, не зна шта им се дешава у учионицама.

"Свједоци смо били када су сви федерални медији таргетирали српску дјецу која су у народним ношњама прије неколико година сликали са подигнута три прста која су протумачена као провокација", рекао је Којић.

Он је додао да очекује и реакцију посланика у Народној скупштини Српске Рамиза Салкића, који је, како каже, био најгласнији критичар права Бошњака у Сребреници и Републици Српској.

"Да ли ће Салкић сада причати своју причу о томе како су муслиманска дјеца угрожена у Републици Српској? Да ли они знају да је школа секуларна институција и да ту нема провођења вјерских обреда?", упитао је Којић.

Он је најавио да ће уколико не буде реакције надлежних, Републичка организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, заједно са родитељима дјеце српске националности тражити реакцију ресорног Министарства и смјену директорице "Прве основне школе" у Сребреници Сњежане Јандрић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.