Obnavljaju rad

Dobojski kajak klub - tradicija duga 77 godina

  • Извор: АТВ
  • 25.07.2023. 19:44

Ima sedamnaest godina i ne zna da pliva, ali to Stanu Žigić nije spriječilo da se oproba u veslanju. Kada je saznala da dobojski kajak klub obnavlja rad bez dileme se pridružila. Ni to što je jedina djevojka u klubu nije ju pokolebalo da uzme vesla i siđe na rijeku.

"Uglavnom treba biti dosta ozbiljan treba uglavm shvatiti disciplinu  jednostavno treba samo pratiti ono što nam se kaže.  Neko se rodi sa iskustvom ja se nisam rodila sa iskustvom ali kad sam prvi put sjela osjetila sam to", kaže Stana Žigić. 

Stana i još nekoliko entuzijasta vjeruju da dobojski kajak klub može vratiti staru slavu. Masovno člansvo i vješti kajakaši koji se spuštaju niz Bosnu prizor je koji je kao srednjošklac s mosta posmatrao Petar. 

"Prije rata je naš član kajak kluba učestvovao čak i na olimpijskim igrama i ekipa je bila na pripremama za Olimpijske igre", kaže Petar Petrušić. 

Bili su prvi sportski kolektiv osnovan u Doboju i prvaci države. Sada je u klubu desetak mališana. Imaju svlačionice, nekoliko čamaca za treninge i mnogo planova. 

"Napravićemo ugostiteljski objekat za članove kluba gdje će moći kafu popiti gdje će prihod nama ići to su neke investicije planiram čamce još kupovat, obnoviti eskadrilu", kaže Srđan Ilić, kajak kanu klub. 

Poplava 2014. je učnila svoje pa su čamci uništeni. Trentno ih imaju šest, ali čekjau isporuku novih iz Srbije. Nadaju se i donatorima koji će pomoći da se 77 godina duga tradicija nastavi. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.