Milorad Dodik

Dva miliona KM za otpremnine radnika Opštine Bileća

  • 21.03.2023. 17:02

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Bileći da će dva miliona KM biti izdvojena za otpremnine 80 radnika iz opštine Bileća.

"Za 80 radnika biće isplaćene otpremnine u rasponu od 23.000 do 28.000 KM, iz Kabineta predsjednika Republike ću dati milion KM za to i milion KM će dati Vlada Republike Srpske i biće isplaćeno 80 radnika", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom opštine.

On je naveo da u opštini Bileća postoji povećan broj zapošljavanja koji po standardima ova lokalna uprava ne može sama da finansira.

Dodik je istakao da je u opštini Bileća više od 200 zaposlenih, te da više od 60 odsto budžeta odlazi na finansiranje plata i zbog toga je nemoguće da opština uđe u bilo kakav razvojni ciklus.

On je rekao da je u Bileći problem opterećenost budžeta, navodeći da je posljednja plata isplaćena u septembru, da pet plata nije isplaćeno, te istakao da će jednu platu za radnike opštine u Bileći finansirati Kabinet predsjednika Republike Srpske u narednih mjesec i po dana.

"To ne rješava problem, on se rješava otpremninama", rekao je Dodik, navodeći da je bolje da se radnici bave nečim drugim nego da čekaju mjesecima platu.

On je istakao da je danas dogovoreno i da se pruži podsticaj sportu u Bileći, navodeći da će više od 300.000 KM u te svrhe biti finansirano iz javnih preduzeća, te da je na načelniku i njegovom timu da rasporedi ta sredstva kako bi oživjeli rad u ovoj godini.

Dodik je rekao da će se u narednom periodu raditi na rješavanju projekta vodovoda u selu Baljci, za koji je potrebno 500.000 KM, Narodne biblioteke 580.000 KM i 721.000 KM za dogradnju i proširenje vrtića.

On je istakao da će u saradnji sa "Elektroprivredom Republike Srpske" u toku ove godine biti riješen problem kanalizacionog sistema u bilećkom naselju Zlatište, za šta je potrebno oko milion KM.

"Ostalo je da riješimo problem Vodovoda, Kolektora, to pitanje ćemo staviti na dnevni red zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i nadležnim institucijama i pokušati da ovoj opštini damo podstrek da može da ide dalje", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je ovo što je danas dogovoreno od kapitalnog značaja, te da će dati sigurnost i optimizam.

Sastanku sa rukovodstvom opštine Bileća prisustvovali su i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Savo Minić, kao i generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je razgovarao i sa rukovodstvom opštine Gacko o situaciji u toj lokalnoj zajednici, kao i započetim i planiranim projektima.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија