Ministar saobraćaja i veza

Ministar Čubrilović u posjeti Opštinskoj upravi Istočno Sarajevo

  • Извор: СРНА
  • 19.01.2023. 12:11

Opštinsku upravu Istočno Novo Sarajevo danas je prvi put zvanično posjetio ministar saobraćaja i veza Nedelјko Čubrilović, gdje se sastao i razgovarao sa načelnikom opštine Jovanom Katićem, predsjednikom Skupštine opštine Vedranom Jovančićem i zamjenikom načelnika Aleksandrom Kostovićem.

Na sastanku je bilo riječ o projektima koji su relizovani u prošloj godini, čija je vrijedost preko milion kovertibilnih maraka.

Načelnik Katić upoznao je ministra Čubrilovića o projektima koje sprovodi Opštinska uprava za koje je potrebno oko 2,5 miliona KM. On je naveo da se već počinje sa realizacijom projekta rekonstrukcije ulice pored Osnovne škole „Sveti Sava“ vrijednosti 300.000 KM.

Takođe, jedan od projekata je i izgradnja saobraćajnice Jovana Raškovića kao i uređenje izletišta Tvrdimići, a sve sa cilјem da se od tog lokaliteta napravi budući turistički biser naše lokalne zajednice.

“Ovo treba da bude primjer lokalnim zajednicama kako zajednički možemo da funkcionišemo i dođemo do projekata koji su prijeko potrebni stanovnicima Istočnog Novog Sarajeva “, rekao je Katić.

Ministar Čubrilović istako je da će Vlada, kao i Ministrastvo saobraćaja i veza podržati sve projekte koji su od značaja za građane Istočnog Novog Sarajeva ali i grada Istočno Sarajevo.  On je dodao da je ovo po broju stanovnika najbrže rastuća lokalna zajednica u Republici Srpskoj i istakao da je ohrabrujući podatak da se svake godine sve više djece upisuje u lokalnu školu.

“Bilo je zadovolјstvo posjetiti ovu opštinu i čuti kako rukovodstvo razmišlјa o njenom razvoju”, naveo je Čubrilović i izrazio nadu da će uspjeti ponovlјeni javni oglasi i da će se sa građevinskom sezonom krenuti u realizaciju svih planiranih projekata.