Njegovo visokopreosveštenstvo

Mitropolit Hrizostom: Srpsko Sarajevo čuvati iznutra

  • Извор: АТВ
  • 13.03.2023. 20:59

Srpsko Sarajevo treba čuvati iznutra razvijanjem kulture, prosvjete, institucija i svega što je mladima danas potrebno, sarajevski Srbi doprinijeli su razvoju mnogih gradova u Srpskoj, rekao je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom na svečanoj sjednici u Istočnom Sarajevu povodom obilježavanja 30 godina od donošenja Statutarne odluke o organizaciji Srpskog Grada Sarajeva.

- Srećan sam i ponosan kao mitropolit da je Srpska pravoslavna crkva uveliko doprinijela očuvanju duhovnosti u Sarajevu i Sarajevskom polju za vrijeme onog režima i zahvaljujući Crkvi koja je bila mučenička i sačuvala divan narod i divnu kulturu - rekao je mitropolit Hrizostom. 

Mitropolit Hrizostom je istakao da je Crkva i u posljednjem ratu bila sa svojim narodom, "i kada je padalo i kada se iseljavalo".

- Danas smo sa vama, sa srpskim narodom Srpskog Sarajeva da ga još više gradimo, izgrađujemo i nadgrađujemo. Čuvajte Srpsko Sarajevo iznutra, jer grad se može osvojiti iznutra, isto kao i spolja. Treba sačuvati ono što smo mukom i žrtvom i krvlju naših sinova stvorili - poručio je mitropolit Hrizostom.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм