Veliko interesovanje

Na Saobraćajnom fakultetu u Doboju za 20 procenata više brucoša

  • Извор: АТВ
  • 26.06.2023. 19:40

Predstavljanje saobraćajnog fakulteta maturantima dalo je rezultate. Brucoša je na dobojskom Saobraćajnom fakultetu za 20 procenata više nego lani. Na prijemni iz matematike stigli su iz svih krajeva Srpske, ali i drugog entiteta.

“To me zanima saobraćaj a pored toga grad je lijep i stvarno mi se sviđa“, rekao je Ognjen Erkić, Zvornik, 

“Ja sam iz Tešnja, tu radim i sve, da ne idem u Sarajevo, isti fakultet, da sam bliže tu kući roditeljima“, rekla je Almija Krdžalić iz Tešnja. 

Zadaci, nisu bili teški, kažu budući sudenti. Za rješavanje su na raspolaganju imali dva sata, a nekima je i pola sata bilo dovoljno.

“Bili su sinusi kosinusi, bile su jednačine prave, neka iz geometrije pitanja“, kaže Dobojka Ljubica Đukanović.

Preminuo profesor Dragomir Miličić

Preminuo profesor Dragomir Miličić

"Zadaci, iskreno, nisu bili toliko teški, mislim pripremao sam se tako da nije bilo teško“, ističe Faris Grbić iz Maglaja. 

Na budžetu ima mjesta za 65 studenata. Za samoofinansiranje je predviđeno 15 mjesta, za strane i vanredne studente po 5. Najveće interesovanje je tradicionalno, za drumski saobraćaj.

Otac i kćerka iz Pala gaje ljubav prema mačevanju

Otac i kćerka iz Pala gaje ljubav prema mačevanju

“S tim da imamo jednu tendenciju rasta na motornim vozilima i još bih istako da smo ove godine pokrenuli licenciranje novog modula, računarske informacione tehnologije“, rekao je Miroslav Kostadinović, prodekan za nastavu, 

Novi smjer trebalo bi da bude akreditovan 5. jula.  Na deset mjesta novog zanimanja studenti će moći da konkurišu u drugom upisnom roku. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.