Славко Tешић

Начелник Пелагићева: Први смо увели бесплатне уџбенике за ђаке

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2023. 21:20

Славко Tешић, начелник општине Пелагићево, најмлађи је начелник у Републици Српској.

Општина Пелагићево је настала у ратним дејствима, од пријератне општине Градачац српска мјеста су се успјела концентрисати у општину Пелагићево.

„И ја и општина имамо по 30 година и то је једна специфичност за остале локалне зајендице у Републици Српској. Био сам и најмлађи предсједник Скупштине, народ Пелагићева даје подршку младим људима који се баве политиком. Желио бих да истакнем пронаталитетну политику која се проводи од 2020. године на подручју општине Пелагићево“, рекао је Тешић гостујући у Централним вијестима АТВ-а.

Рекао је и да је ова општина прва општина која је обезбиједила бесплатне уџбенике за све основце.

„Сви средњошколци са подручја оштине Пелагићево ће имати бесплатан превоз у сусједне средње школе, Шамац, Брчко, Орашје, гдје је само за ту стваку из буџета издвојено преко 100.000 КМ. Када узмемо да је буџет општине Пелагићево у протеклој години био 2,8 милиона КМ, свјесни смо чињенице да је требало успјети пронаћи та средства и обезбиједити нашој омладини да има што боље услове за живот“, изјавио је Тешић.

Гостовање Славка Тешића у Централним вијестима можете погледати у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.