Начелник општине Пелагићево

Тешић: Учешће на фестивалу од великог значаја за промоцију Српске

  • Извор: СРНА
  • 04.03.2024. 17:17

Начелник општине Пелагићево Славко Тешић истакао је да учешћем Републике Српске на Свјетском омладинском фестивалу у Сочију не само да се промовише своја отаџбина и завичај на међународном нивоу, већ се граде и конекције које ће у будућности отварати врата за нове пројекте и инвестиције, као и спортску и културно-умјетничку сарадњу.

"Имао сам част да упознам учеснике који у својим локалним заједницама спроводе заиста иновативна решења с циљем побољшања привредне активности и енергетске ефикасности. Такође, увјерио сам се колико је важно да се мале средине интегришу у глобалне токове и како то може позитивно утицати на цијелу заједницу", рекао је Тешић за Срну из Сочија гдје учествује на Свјетском омладинском фестивалу.

Начелник општине Пелагићево истакао је да Република Српска води слободарску и независну спољну политику, што својим активностима скоро свакодневно потврђује њено највише политичко руководство.

"Прије свега, морам ту споменути предсједника Милорада Додика, који храбро, смјело и одважно одолијева срамним нападима и притисцима запада. Захваљујући његовој храбрости, патриотизму и непоколебљивости исписаће најславније редове српске историје", нагласио је Тешић.

Он је додао да се, учешћем на овој манифестацији, младима пружа прилика ближег упознавања са великом руском културом.

"Држава, у нашем случају ентитет, и локална заједница су прије свега организације људи. Ти системи су јаки у мјери колико су снажне њихове везе са спољним системима који их подржавају. Не морате бити експерт у области геополитике да схватите да је Русија један велики систем који нам пружа подршку у свим сегментима нашег постојања. Зато је учешће на фестивалима попут овог, прије свега, природно и логично, али више од свега часно", рекао је Тешић.

Према његовим ријечима, младима се пружа јединствена прилика да стекну другачији, али у исто вријеме и природнији поглед на друштво, вриједности и поредак у њему.

"Ми смо скоро три деценије били изложени снажној кампањи промовисања западних вриједности у свим сферама нашег друштва које траје и данас. Резултат свега тога јесу излизане флоскуле којима нико више не вјерује, а и како би послије свега што нам је сервирано са запада", указао је Тешић.

Русија је од 1. до 7. марта домаћин Свјетског омладинског фестивала који је окупио око 20.000 младих из цијелог свијета, који се баве разним областима људског дјеловања: култура, умјетност, политика, спорт и наука.

Програм фестивала обухвата више од 800 образовних, културних, научних и спортских догађаја, што ће за учеснике манифестације бити драгоцјено искуство.

Свјетски омладински фестивал у Сочију свечано је отворио предсједник Руске Федерације Владимир Путин који је поручио младима да раде заједно зарад будућих генерација, те да се заједно боре против сиромаштва, тероризма, разних болести и ширења дрога, те за очување природних богатстава, културног насљеђа и свих љепота и разноликости на планети. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм