Doboj

Od jeseni u funkciji vrtić u Velikoj Bukovici

  • Извор: АТВ
  • 20.02.2023. 19:36

Dograđeni objekat osnovne škole u Velikoj Bukovici od jeseni bi trebalo da otvori vrata mališanima. Vrtić koji bi primio djecu od 3 do 5 godina u selu je odavno neophodan, smatra Dijana Lazić, majka dječaka vrtićkog uzrasta.

Nada se da će se među 20-ak mališana, koliki je i kapacitet vtića, naći i njen najmlađi sin.

"Nama je znači fizički nemoguće odvesti dijete u Doboj i vratiti se na početa radnog vremena, meni dijete treutno čuva teta iz susjednog sela", kaže Dijana Lazić, majka.

Svjesni smo potreba stanovništva sa područja Krnjina, kažu u gradskoj upravi. Projektom koji su realizovali uz pomoć Vlada Srbije i Srpske, nastojali su da stanovništvu u ruralnom, stvore uslove kao i onom u urbanom dijelu.

"Tako da će sigurno olakšati roditeljima sa tog područja ne samo Rudanke Velike Bukovice već kompletno tog kraja tj na Krnjinu gdje će roditelji moći da svoju djecu ostave na sigrno mjesto", kaže Boris Jerinić, gradonačlnik Doboja.

Objekat, koji osim za vrtić, ima i prosotorije za boravak djece sa poteškoćama u razvoju, sagrađen je sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 100.000 evra. U opremanje je uloženo 45.000 maraka, što je grant Vlade Bugarske.

"S obzirom da smo mi uspjeli da opremimo tri učionice i dvorište, ostalo nam je još da opremimo kuhinju i trpezariju mnogo bi nam značilo ovim putem pozivam i potencjalne donatore", Stana Kujundžić, nastavnica.

Tri učionice opremeljene su savremenim didaktičkim materjalom, prilagođenim uzrastu i potrebama mališana koji će tu da borave. Uređeni su i mokri čvorovi. Za opremanje kuhinje i trpezarije, kažu potrebno je oko 15.000 maraka.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм