Југовић потписао уговоре

Пале: Мајкама са четворо и више дјеце мјесечна накнада од 120 КМ

  • Извор: СРНА
  • 26.01.2024. 13:28

Начелник општине Пале Бошко Југовић потписао је данас уговоре са 53 мајке са четворо и више дјеце које су оствариле право на мјесечну надокнаду од 120 КМ из општинске пронаталитетне политике.

Југовић је навео да подржавају мајке које се одлуче да рађају четворо и више дјеце јер мало њих ради и зато треба имати посебан осјећај према тим породицама.

"Општина пружа подршку и приватним вртићима, дајемо стипендију и суфинансирамо вантјелесну оплодњу. Ово данас је једна од најљепших ствари коју спроводимо у току године", изјавио је Југовић новинарима.

Он је рекао да уговором, осим финансијске помоћи, показују подршку и сензибилитет да мајке виде да је локална заједница уз њих, те напоменуо да свака од њих потиче из узорних породица и воде рачуна о дјеци.

Почела исплата увећаног дјечијег додатка

Почела исплата увећаног дјечијег додатка

"Само здрава породица је нешто што може бити окосница здраве заједнице", поручио је Југовић и напоменуо да ће општина наставити да пружа подршку породицама како би остале на овим просторима.

Члан Удружења "Пале четири плус" Ивана Димић, мајка четворо дјеце, од којих су двоје школарци, а двоје мали, рекла је да ова помоћ значи, посебно за родитеље који не раде, као она.

Димићева је у име свих породица захвалила општини Пале за бригу о породицама са четворо и више дјеце.

Пресуда у вези са називом језика бошњачког народа правно неодржива

Пресуда у вези са називом језика бошњачког народа правно неодржива

Начелник општинског Одјељења за привреде и друштвене дјелатности Миле Плакаловић рекао је да је потписивањем уговора показано да је локална заједница друштвено одговорна и вреднује породицу - стуб друштва.

"Хвала мајкама које су хероји нашег друштва и што показују како би требало свака породица да се понаша у овим тешким временима", изјавио је Плакаловић.

Удружење "Пале четири плус" броји 123 породице, удружење је од јавног интереса у овој локалној заједници, а предсједник Жељко Нинковић рекао је да су мајке подршку заслужиле, те напоменуо да сарадња са општином Пале траје дуги низ година.


Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.