Административна такса

Поскупљује вјенчање, такса за судбоносно "да" и до 200 марака

  • Извор: Независне
  • 28.11.2023. 07:46

Ко има пара за свадбу са 200 до 300 гостију, може платити и таксу за вјенчање, тако би најкраће изгледало образложење надлежних за поскупљење такси које младенци плаћају приликом склапања брака.

Наиме, одборници у Скупштини града Добој усвојили су одлуку о измјени и допуни одлуке о градским административним таксама која, између осталог, предвиђа да за вјенчање у току радног времена Градске управе младенци неће имати никакав трошак, али ће зато за склапање брака након радног времена и током викенда у просторијама ГУ или мјесних канцеларија парови плаћати таксу од 50 КМ.

Вјенчање у угоститељским објектима или другим јавним и приватним просторима коштаће их 150 КМ, док је вјенчање у вријеме државних и вјерских нерадних празника, без обзира на то гдје будући супружници стављају свој потпис, најскупље и такса износи 200 КМ.

Према важећи законским актима, брак се склапа у присуству матичара и одборника.

Уколико брак закључују непокретни и болесни младенци у стану или болници, то се не сматра посебним услугама, па према истој одлуци за тај излазак матичара и одборника не терен се не плаћа такса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.