Саопштење

ПУ Приједор у кампањи "16 дана активизма против родно заснованог насиља"

  • Извор: АТВ
  • 28.11.2023. 13:53

Поводом обиљежавања 25. новембра Међународног дана борбе против насиља над женама, полицијски службеници Полицијске управе Приједор учествовали су данас у активностима кампање "16 дана активизма против родно заснованог насиља" које су реализоване у Приједору у организацији Центра за социјални рад Приједор.

У реализацији кампање учествовали су и други субјекти Мултисекторског тима за борбу против насиља у породици на подручју града Приједора, а грађанима је подијељен информативни летак о мултисекторској интервенцији и подршци у случајевима насиља у породици и адекватној заштити и ефективном дјеловању по пријави насиља у породици.

Ова кампања има за циљ подизање свијести код грађана како би се подстакло дјеловање на превенцији насиља над женама.

На подручју ПУ Приједор за десет мјесеци ове године евидентирано је 129 кривичних дјела насиља у породици или породичној заједници која су почињена на штету 154 лица. Од укупног броја жртава насиља, у 117 случајева жртве насиља су особе женског пола.

ПУ Приједор апелује на грађане да сваки вид насиља пријаве позивом на број 122, што могу учинити и анонимно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок