ATV

Саопштење

ПУ Приједор у кампањи "16 дана активизма против родно заснованог насиља"

 • Извор: АТВ
 • 28.11.2023. 13:53

Поводом обиљежавања 25. новембра Међународног дана борбе против насиља над женама, полицијски службеници Полицијске управе Приједор учествовали су данас у активностима кампање "16 дана активизма против родно заснованог насиља" које су реализоване у Приједору у организацији Центра за социјални рад Приједор.

У реализацији кампање учествовали су и други субјекти Мултисекторског тима за борбу против насиља у породици на подручју града Приједора, а грађанима је подијељен информативни летак о мултисекторској интервенцији и подршци у случајевима насиља у породици и адекватној заштити и ефективном дјеловању по пријави насиља у породици.

Ова кампања има за циљ подизање свијести код грађана како би се подстакло дјеловање на превенцији насиља над женама.

На подручју ПУ Приједор за десет мјесеци ове године евидентирано је 129 кривичних дјела насиља у породици или породичној заједници која су почињена на штету 154 лица. Од укупног броја жртава насиља, у 117 случајева жртве насиља су особе женског пола.

ПУ Приједор апелује на грађане да сваки вид насиља пријаве позивом на број 122, што могу учинити и анонимно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:15 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.