Бијељина

Радници се питају гдје је 300.000 КМ?

  • Извор: АТВ
  • 01.12.2023. 18:52

Радници бијељинског Комуналца ступиће у штрајк уколико се не испуне њихови захтјеви. Још чекају на веће плате које су им давно обећане. Скупштина је одобрила 300.000 KМ у те сврхе али бијељински градоначелник никада није их пребацио предузећу. Траже и да се стане у крај запошљавању радника у администрацији и да се стриктно примјењује одлука о прикупљању, одвозу и депоновању комуналног отпада.

"Тај новац никада није уплаћен код нас нити смо добили званичну информацију, само су рекли да је кроз Службени гласник прошло, додуше предсједник Скупштине нас је само обавијестио писмено да је Скупштина одобрила тих 300 000КМ", каже Петар Марковић, предсједник Синдиката ад Комуналац Бијељина.

Представник државног капитала у  Скупштини акционара је градоначелник он је поставио Надзорни одбор и директора прије двије године. До тада је Комуналац пословао регуларно, а сада се дошло до штрајка. Одобрених 300 000 КМ помоћи био је амандман опозиције који је подржала скупштинска већина, зашто новац није пребачен није познато. 

"Ми смо и на Скупштини града подржали раднике који имају најмање плате и то ниједног тренутка није било спорно. Ми смо усвојили у претходној години чак и Извјештај о раду Комуналца, план рада за наредну годину одобрили кроз буџет 300 000КМ  помоћ која никада није уплаћена Комуналцу из мени непознатих разлога", каже Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина.

Гдје је  новац и зашто не на рачуну Комуналца од Петровића ни ми нисмо могли добити одговор. Ни данас из градске управе нису одговорили на наша питања. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.