ATV

У администрацији

Раскол у Билећи због отпремнина

 • Извор: АТВ
 • 04.12.2023. 19:22

Дијеле се отпремнине, прави се систематизација, синдикати се буне, пљуште оставке а пљуштаће и откази, такво је стање и даље у Билећи. Политички рат је утихнуо али рат да се сачувају радна мјеста не престаје. Синдикати поручују, откази нису потребни.

"Када је дошао овај начелник било је децембра 2020. године 180 радника сада 1. децембра ове године биће 118 радника на платном списку. Значајан је број радника који су напустили општину Билећа не због систематизације него и због ниских плата, просјек у општини је 970 КМ“, каже Драгана Папић, Синдикат управе Републике Српске.

У протеклом периоду отпремнину је узело 37 радника који су плату примали из билећке касе плус 25 из осталих установа. Колико је то коштало начелник не зна тачно али зна да има још радника вишка.

Ко има воље нађе и начин, одговарају му синдикати. Вољу су, чини се, изгубили неки функционери. Оставку су понудили директори Комуса и Дома културе, на излазним вратима је начелница опште управе, оставком маше начелник урбанизма а варнице сијевају и из канцеларије начелника за финансије.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић каже да у његовом тиму нема варница.

"Ја имам стабилну већину. Имам добар и вриједан кабинет - начелници одјељења су ми вриједни и поштени људи, ако неко нађе боље радно мјесто не видим разлог зашто не би отишао“, каже Вујовић.

Функционери пред камеру не желе и нису једини, нијеми на билећке проблеме су одборници опозиције.

Раскол није само у билећкој администрацији, раскола има и у опозицији. Данас нисмо успјели добити изјаву из СНСД-а, најјаче билећке опозиционе странке и сами нам признају да не памте када су се састали.

Признали су и да за све криве руководство општинског одбора. И док политичари сређују хаос у својим редовима Билећани губе стрпљење, одлазе и сналазе се у градовима региона.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.